«Ταφόπλακα» στα όνειρα του Ολυμπιακού για πρόκριση στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας έβαλε η Ζαλγκίρις. Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους κέρδισε εκτός έδρας τη Ρεάλ με 93-86 για την 30η και τελευταία αγωνιστική και πέταξε οριστικά εκτός πλέι οφ τους Πειραιώτες.

Οι Λιθουανοί εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρον τις πολλές απουσίες των αδιάφορων Μαδριλένων και πήραν την πολυπόθητη νίκη που τους δίνει το εισιτήριο για την τελική 8άδα της διοργάνωσης. Η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ από την άλλη, θα παρακολουθήσει τα πλέι οφ από την τηλεόραση, με το αυριανό παιχνίδι με την Νταρουσάφακα να είναι πλέον διαδικαστικού χαρακτήρα.

Οι Ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν εντυπωσιακά την πορεία τους στη φετινή διοργάνωση, αλλά μετά τα Χριστούγεννα έπαθαν καθίζηση και πλήρωσαν ακριβά τις κάκιστες εμφανίσεις και τις συνεχόμενες ήττες. Χαρακτηριστικό στοιχείο είναι ότι στα τελευταία δέκα παιχνίδια τους στην Ευρωλίγκα έχουν απολογισμό 7 ήττες και μόλις 3 νίκες.

Τελευταία και πιο οδυνηρή αυτή από την Ζαλγκίρις την προηγούμενη εβδομάδα ΣΕΦ. Μια ήττα που έβαλε στο κόλπο της πρόκρισης τους Λιθουανούς και ουσιαστικά πέταξε εκτός 8άδας του Πειραιώτες. Η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ στην τελευταία αγωνιστική έψαχνε έναν συνδυασμό αποτελεσμάτων, τα οποία ωστόσο δεν ήρθαν.

Γιατί μπορεί η ΤΣΣΚΑ Μόσχας και η Αναντολού Εφές να κέρδισαν τις Μπασκόνια και Μιλάνο αντίστοιχα, αλλά η Ρεάλ παρουσιάστηκε αδιάφορη και γνώρισε την ήττα από την Ζαλγκίρις. Μια ήττα – μαχαιριά για τον Ολυμπιακό, που αποχαιρέτησε την πρόκριση.

Πλέον, οι Ερυθρόλευκοι στο αυριανό παιχνίδι με την Νταρουσάφακα, στο τελευταίο τους για τη φετινή σεζόν στην Ευρωλίγκα, θα προσπαθήσουν να πετύχουν μια πειστική νίκη και να χαρίσουν θέαμα στους φιλάθλους τους, προκειμένου να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις.