Μετά τις αποθεωτικές δηλώσεις του Σακίλ Ο’ Νιλ για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ακόμα ένας παλαίμαχος σταρ του NBA έπλεξε το εγκώμιο του Greek Freak.

Ο Σίντνεϊ Μόνκριφ μπορεί να μην έχει το legacy του «Superman», όμως όντας θρυλικός παίκτης των Μιλγουόκι Μπακς, τα λόγια του έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.

Ο άλλοτε γκαρντ των «ελαφιών» σε πρόσφατες δηλώσεις του δεν έκρυψε τον θαυμασμό του προς το πρόσωπο του Έλληνα σταρ, τονίζοντας πως Γιάννης είναι ο φετινός MVP της λίγκας.

«Ο Γιάννης είναι ο MVP! Είναι ο πιο κυριαρχικός παίκτης και το πιο μοναδικό ταλέντο στο ΝΒΑ εδώ και πολύ, πολύ καιρό», λέει και εξηγεί:

«Πρώτον, αυτά που κάνει με το μέγεθος του. Δεύτερον παίζει το παιχνίδι με το σωστό τρόπο. Είναι ένας σοβαρός αθλητής. Δεν τραβά πάνω του την προσοχή. Βγαίνει εκεί έξω για να παίξει. Μπορεί να σκοράρει, να παίξει άμυνα, να πάρει το ριμπάουντ και να φύγει την ίδια στιγμή για ένα κόουστ του κόουστ να δημιουργήσει μία φάση.

Μπορεί να κάνει τόσα πολλά πράγματα που οι περισσότεροι δεν μπορούν. Κατά τη γνώμη μου βρίσκεται πολύ πάνω από διάφορους παίκτες της λεγόμενης ελίτ» ανέφερε αρχικά, προσθέτοντας:

«Η άνεση που του παρέχει η παραμονή του στο Μιλγουόκι είναι πολύ σημαντική. Μερικές φορές μετράει περισσότερο από την αναγνώριση. Και πόση περισσότερη άραγε να δεχτεί ο Γιάννης; Είναι ήδη το πρόσωπο του ΝΒΑ προερχόμενος από μία μικρή αγορά!

Είναι στο Τοπ 3 των παικτών του ΝΒΑ παίζοντας στο Μιλγουόκι. Νομίζω πάντως πως οι φανς θέλουν να δουν τους καλύτερους παίκτες στο Μιλγουόκι».