Η γκρίνια για τη διαιτησία δεν περιχαρακώνεται στα όρια των ομαδικών σπορ.

Είναι ενδεικτικό ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέθεσε το δικό του παράπονο απαντώντας σε ερώτηση που δέχτηκε στο Twitter για τη διαιτησία στην αναμέτρηση με τον Ρότζερ Φέντερερ. Μάλιστα, ο Ελβετός συμφώνησε μαζί του εξηγώντας πως είναι θέμα… οικειότητας.

Ο Τσιτσιπάς ανέφερε:

«Πιστεύω πως οι παίκτες που τα έχουν πάει πολύ καλά όλα αυτά τα χρόνια, γενικότερα είναι πιο σεβαστοί στον κόσμο του τένις και έχουν κάποια προνόμια σχετικά με τους κανονισμούς και τις αποφάσεις των διαιτητών. Το ένιωσα αυτό και όταν τους αντιμετώπισα και νομίζω πως είναι λίγο άδικο».

Η απάντηση του Ρότζερ Φέντερερ:

«Οι διαιτητές κι οι κορυφαίοι τενίστες είναι συνέχεια στα κεντρικά courts, οπότε γνωρίζονται καλά. Οι διαιτητές ξέρουν τα προβλήματά τους, πώς θα συμπεριφερθούν και πώς θα αντιδράσουν, έτσι ξεχωρίζουν πότε υπερβάλλουν και κάνουν κάτι ανόητο και πότε φέρονται φυσιολογικά.

Πιστεύω πως επειδή γνωριζόμαστε καλά, είναι ευκολότερο για τους διαιτητές να χειριστούν μια κατάσταση με κάποιον από τους κορυφαίους παίκτες, απ’ ότι με κάποιον νεότερο, όπως ο Τσιτσιπάς. Ορισμένες φορές μπορεί να παρερμηνεύσουν καταστάσεις και να γίνουν άσχημα λάθη».