Με δηκτικό ύφος σχολιάζει σε ανακοίνωση του το Ποτάμι την ανταπόκριση της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ στη συζήτηση που έχει ξεκινήσει για τα δάνεια τους, αναφέροντας  ότι είναι μια καλή αρχή αν όντως τηρήσουν τις δεσμεύσεις τις οποίες ανακοίνωσαν τη Δευτέρα το μεσημέρι.

Όπως αναφέρει το Ποτάμι: «η απόφαση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να εκμεταλλευτεί τη δημοσκοπική της άνοδο και να διεξάγει «πανελλήνια εκστρατεία συγκέντρωσης οικονομικών πόρων» με αποκλειστικό σκοπό – όπως ανακοίνωσε – να αποπληρώσει μέχρι τις ευρωεκλογές ένα εκατομμύριο από τα 279 που οφείλει στις τράπεζες, είναι πράγματι αξιέπαινη».

Προσθέτει ότι αξιόλογη και ευρηματική είναι «και η πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ να διαθέσει έναντι τιμήματος το βίντεο-αφιέρωμα στον Ανδρέα Παπανδρέου με στόχο -όπως υπολογίζουν- να συγκεντρώσουν μέχρι τις 26 Μαΐου, μισό εκατομμύριο ευρώ, από τα 226 που χρωστούν στις πιστώτριες τράπεζες».

Σύμφωνα με το Ποτάμι θετικής αναφοράς χρήζει και «η δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ ότι τα κυβερνητικά του στελέχη και όσοι έχουν διορισθεί τα τελευταία 4 χρόνια σε υψηλές κρατικές θέσεις, θα αναλάβουν να καλύψουν το πλάνο των 200.000 ευρώ, έτσι ώστε να αποπληρωθεί μέρος των 6 εκατομμυρίων που οφείλει στις τράπεζες».

Η ανακοίνωση του Ποταμιού καταλήγοντας «χαιρετίζει την απόφαση των τριών κομμάτων να ψηφίσουν από κοινού νέα τροπολογία με την οποία ακυρώνουν την τροπολογία που ψήφισαν τον Μάρτιο του ’18 και η οποία κατοχύρωνε το ακατάσχετο του 50% των κρατικών τους επιχορηγήσεων. Τροπολογία -θυμίζουμε- που μόνο το Ποτάμι είχε τότε καταψηφίσει».