Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αρχής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες σε ό,τι αφορά τον ρόλο του Μανώλη Πετσίτη . Όπως είναι γνωστό , η Αρχή έχει ήδη  αποστείλει στην Κύπρο και αλλού στο εξωτερικό σχετικά αιτήματα επί των οποίων αναμένει απαντήσεις , καθώς  εδώ και καιρό στο στόχαστρό της βρίσκεται η υπόθεση της ΔΕΠΑ αναζητώντας πιθανές διαδρομές μαύρου χρήματος.
Μόλις οι απαντήσεις αυτές  φτάσουν στην Αρχή, αμέσως θα  σταλούν στις εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές  ενώπιον των οποίων υπάρχουν ήδη ανοιχτές δικογραφίες, με σοβαρά κακουργήματα για την υπόθεση της ΔΕΠΑ.

Με αφορμή τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών για τον Μανώλη Πετσίτη, επισημαίνεται εκ μέρους της  Αρχής Καταπολέμησης της  Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες  ότι : «Η Αρχή Καταπολέμησης της  Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες  διέπεται  από μυστικότητα των ερευνών της, η οποία τους τελευταίους μήνες  φαίνεται να έχει παραβιαστεί. Οι υπαίτιοι των διαρροών ερευνώνται αρμόδια .

Οι διαρροές έχουν στόχο να εξαναγκάσουν την Αρχή  σε αποκαλύψεις , που ασφαλώς θα βλάψουν τις συνεχιζόμενες έρευνες.  Έχουμε τονίσει και στο παρελθόν, ότι οσάκις εντοπίζονται περιουσιακά στοιχεία προσώπων που εμπλέκονται στο έγκλημα, δεσμεύονται άμεσα και χωρίς εξαίρεση ενημερώνονται σχετικά  οι αρμόδιες ανακριτικές αρχές.

Ειδικότερα, για την υπόθεση ΔΕΠΑ, οι πληροφορίες που διέρρευσαν  είναι διαστρεβλωμένες, δεδομένου ότι η έρευνα συνεχίζεται, ενώ εστάλη προ μηνών ενημέρωση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών με όσα στοιχεία είχαν τότε συλλεγεί.

Εφόσον υπάρξουν νέα στοιχεία, η Αρχή θα προβεί και πάλι  άμεσα στις νόμιμες ενέργειές της και εφόσον εντοπισθούν ύποπτα χρήματα στους λογαριασμούς των ελεγχομένων θα δεσμευθούν.

Τέλος τονίζουμε, ότι οι πληροφορίες εξωθεσμικής προέλευσης συνήθως είναι κακόβουλες  και διαστρεβλωμένες επιδιώκοντας να  πλήξουν την αποτελεσματικότητα της λειτουργίας της Αρχής.»­­­­­­­

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από