Χωρίς τέλος οι αποκαλύψεις για τον Μανώλη Πετσίτη, τον Μανόλο του Παππά, που αυξάνουν τα ερωτηματικά για τη δράση του. Η Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος «ξετρύπωσε» μεγάλα χρηματικά ποσά «άγνωστης αιτιολογίας» στον λογαριασμό του, άλλη μία ανακάλυψη που προκαλεί και εξοργίζει το κοινό αίσθημα, ενώ φέρνει σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, που κάποια στιγμή πρέπει να δώσει σαφείς και πειστικές απαντήσεις, διαλύοντας τις επικίνδυνες σκιές.

Τα νέα επιβαρυντικά στοιχεία για τον Μανώλη Πετσίτη αποκαλύπτει το Πρώτο Θέμα ρίχνοντας φως στην εντυπωσιακή άνοδο του ανθρώπου, που από ότι φαίνεται με μόνο ουσιαστικό προσόν ότι ήταν συμμαθητής και φίλος του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά, από σερβιτόρος κατάφερε μέσα σε δύο χρόνια να έχει ετήσια εισοδήματα 200.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της εφημερίδας η Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος, κατόπιν της εισαγγελικής εντολής για άνοιγμα των λογαριασμών του Μανώλη Πετσίτη σε Ελλάδα και Κύπρο, εντόπισε μεγάλα χρηματικά ποσά στους λογαριασμούς του χωρίς όμως να υπάρχουν εξηγήσεις και στοιχεία για το λόγο που κατατέθηκαν.

Πρόκειται για ποσά «άγνωστης αιτιολογίας» σύμφωνα με την Αρχή, που στάθηκε αδύνατο να βρει στοιχεία και δικαιολογητικά, ώστε να εξηγηθεί για ποια δουλειά ή παροχή υπηρεσίας πήρε αυτά τα χρήματα ο κ. Πετσίτης.

Αντίθετα, εντοπίστηκε η προέλευση των χρημάτων: τα αδικαιολόγητα εμβάσματα προέρχονται από κυπριακές εταιρείες.

Την ίδια ώρα δε που στην Ελλάδα οι συνεχείς αποκαλύψεις για τον Μανώλη Πετσίτη, τη μυστηριώδη επαγγελματική σταδιοδρομία του, τους δεσμούς του με το Μαξίμου και τους γεμάτους λογαριασμούς απασχολούν την κοινή γνώμη και δημιουργούν σοβαρές σκιές στο αφήγημα της κυβέρνησης περί ηθικού πλεονεκτήματος και «αμόλυντου» ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Πετσίτης έχει καταφύγει στην Κύπρο και διάγει πολυτελή βίο, ελπίζοντας προφανώς το όλο θέμα απλώς να ξεχαστεί.

Όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, διαμένει σε πολυτελές συγκρότημα κατοικιών με πισίνα έξω από τη Λάρνακα, για τη μίσθωση του οποίου χρησιμοποίησε την προσφιλή μέθοδό του: έχει φροντίσει να είναι αόρατος και όλα τα χαρτιά και τα αναγκαία για το σπίτι να είναι στο όνομα φίλων και συνεργατών.

Γεμάτους λογαριασμούς βρήκε η Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος

Υπενθυμίζεται ότι κατόπιν εντολής της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, με επικεφαλής την αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αννα Ζαΐρη, είχε διατάξει έρευνα για την ύπαρξη περιουσιακών στοιχείων και λογαριασμών στο εξωτερικό, για τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο ΔΕΠΑ και τις οφειλές της ELFE, εταιρεία συμφερόντων του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Η συγκεκριμένη έρευνα αφορά τόσο τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, όσο και τον Μανώλη Πετσίτη, για πάσης φύσεως περιουσιακά στοιχεία και λογαριασμούς τους στο εξωτερικό.

Σημειώνεται ότι για τον κ. Πετσίτη, που στο παρελθόν φέρεται να είχε σχέσεις με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, διενεργούνταν ήδη ποινική προκαταρκτική εξέταση για τον ρόλο του στην υπόθεση.

Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», παρότι οι έλεγχοι συνεχίζονται, τα πρώτα ευρήματα δείχνουν χρηματικά ποσά αρκετών χιλιάδων ευρώ «άγνωστης αιτιολογίας» με προέλευση από κυπριακές εταιρείες σε τραπεζικούς λογαριασμούς του Μανώλη Πετσίτη. Ωστόσο δεν αποδεικνύεται παροχή υπηρεσιών του κ. Πετσίτη προς τις εταιρείες- τροφοδότες των λογαριασμών.

Όπως προσθέτει η εφημερίδα, επικαλούμενη απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες, στις προς έρευνα συναλλαγές εμπλέκεται και «ένας φίλος από τα παλιά», ήτοι η δικηγορική εταιρεία Αρτέμη Αρτεμίου, γνωστός ως ειδικός στις offshore και ως συνοδός του Νίκου Παππά στο ταξίδι στη Βενεζουέλα.