Ο προπονητής του Ολυμπιακού Πέδρο Μαρτίνς σχεδιάζει με κάθε λεπτομέρεια την προετοιμασία των Ερυθρολεύκων για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, εστιάζοντας σε όλες τις παραμέτρους που μπορούν ν’ αποδειχθούν καθοριστικές για τη δουλειά της ομάδας του. Συνεργάτης του Πορτογάλου βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες σε χώρες του εξωτερικού για να τσεκάρει προπονητικά κέντρα, αλλά έχει πολύ μεγάλη σημασία να σταθεί κάποιος στην απόφαση του Μαρτίνς να δουλέψουν αρχικά για 15 ημέρες οι Ερυθρόλευκοι στον Ρέντη. Και έχει, αν μη τι άλλο, ιδιαίτερο ενδιαφέρον η άποψη του 49χρονου προπονητή για τις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού στον Ρέντη.

«Εχουμε ένα από τα καλύτερα προπονητικά κέντρα της Ευρώπης και θέλω να το εκμεταλλευτούμε».

Επένδυση 50 εκατ. ευρώ

Η συγκεκριμένη τοποθέτηση του πορτογάλου προπονητή αντανακλά το μέγεθος της επένδυσης που έχει κάνει στο προπονητικό κέντρο της ομάδας του Λιμανιού ο διοικητικός ηγέτης των Πειραιωτών, Βαγγέλης Μαρινάκης. Μια επένδυση που φτάνει τα 50 εκατ. ευρώ από το καλοκαίρι του 2010 μέχρι σήμερα, για ν’ αποκτήσουν οι Ερυθρόλευκοι την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στο προπονητικό τους κέντρο. Και τα χρήματα αυτά αφορούν μόνο το προπονητικό κέντρο στον Ρέντη και όχι το Γ. Καραϊσκάκης (η επένδυση ξεπερνάει τα 60 εκατ. ευρώ αν υπολογιστούν οι βελτιωτικές εργασίες και στο γήπεδο των Ερυθρολεύκων). Για να έχουν οι Ερυθρόλευκοι ό,τι πιο σύγχρονο σε ό,τι αφορά τα γήπεδα και φυσικά τις κτιριακές εγκαταστάσεις.

Αυτή η επένδυση είναι το μεγαλύτερο κέρδος που μπορεί να έχει ο Ολυμπιακός και δεν είναι τυχαία η τοποθέτηση του Πέδρο Μαρτίνς. Οι Πειραιώτες έχουν την τύχη να προπονούνται σε εγκαταστάσεις που δεν μπορούν να τις φανταστούν μεγάλοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι. Και ο έμπειρος τεχνικός αποφάσισε το αυτονόητο, έκανε αυτό που θεωρεί ότι έχει ποδοσφαιρική λογική. Να προπονηθούν τις δύο πρώτες εβδομάδες της προετοιμασίας οι Ερυθρόλευκοι στις εγκαταστάσεις της ομάδας. Και αυτή η απόφαση λήφθηκε έπειτα από συζητήσεις του προπονητή με τους συνεργάτες του αλλά και με τους παίκτες. Οφείλει λοιπόν να εστιάσει κάποιος σε μια πρωτοποριακή κίνηση του Μαρτίνς που σκοπό έχει ν’ αναδείξει ακόμα περισσότερο ένα από τα κορυφαία προπονητικά κέντρα στην Ευρώπη. Και δεν χωρεί αμφιβολία πως η πολύ μεγάλη επένδυση που έχει κάνει ο Βαγγέλης Μαρινάκης στον Ρέντη (με τις εγκαταστάσεις να ανήκουν στον Ολυμπιακό) είναι ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα των Ερυθρολεύκων και μια μοναδική διαφήμιση για την ομάδα του Πειραιά σε όλη την Ευρώπη.

Η προετοιμασία για Ατρόμητο

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει σε ρυθμούς πρωταθλήματος μετά τη διακοπή για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων, στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2020. Οι Ερυθρόλευκοι θα υποδεχθούν σήμερα το απόγευμα τον Ατρόμητο στο Γ. Καραϊσκάκης, έχοντας φυσικά στο μυαλό μόνο την κατάκτηση της νίκης.

Προπονητής και παίκτες της ομάδας του λιμανιού γνωρίζουν καλά τις δυσκολίες της αναμέτρησης, καθώς ο Ατρόμητος είναι ομάδα που έχει αποδείξει και τη φετινή σεζόν πως έχει σπουδαίες δυνατότητες. Οι Ερυθρόλευκοι θέλουν να τελειώσουν με νίκες τις υποχρεώσεις τους στο φετινό πρωτάθλημα και θέλουν να συνδυάσουν την κατάκτηση των τριών βαθμών με μια καλή εμφάνιση στο παιχνίδι απέναντι στους Περιστεριώτες.

Γίνεται εύκολα αντιληπτό πως η κούραση των διεθνών παικτών του Ολυμπιακού από τα παιχνίδια των εθνικών ομάδων είναι ένα στοιχείο που δεν περνά απαρατήρητο από τον προπονητή του Ολυμπιακού. Γι’ αυτό και ο Πέδρο Μαρτίνς μίλησε με τους διεθνείς παίκτες για να δει την κατάσταση στην οποία βρίσκονται – ειδικά όσοι έπαιξαν για μεγάλο χρονικό διάστημα με τις εθνικές τους ομάδες.

Οι οδηγίες του Μαρτίνς

Ο προπονητής των Ερυθρολεύκων γνωρίζει πολύ καλά, όπως προαναφέραμε, πως το παιχνίδι με τον Ατρόμητο δεν θα είναι εύκολο, κι αυτό άλλωστε επεσήμανε στους παίκτες του. Ο τεχνικός της ομάδας του Λιμανιού ζήτησε από τους παίκτες του να δείξουν μεγάλη προσοχή και συγκέντρωση, δίνοντας μάλιστα ιδιαίτερη βαρύτητα στον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει ν’ αντιμετωπίσουν τις στατικές φάσεις του Ατρόμητου.

Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό πλάνο του Πέδρο Μαρτίνς για την αυριανή αναμέτρηση, αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι ο πορτογάλος τεχνικός εξετάζει το ενδεχόμενο να δώσει «ανάσες» σε κάποιους παίκτες που είχαν βεβαρημένο πρόγραμμα λόγω υποχρεώσεων με τις εθνικές τους ομάδες. Οπως προαναφέραμε, όμως, ο κόουτς των Πειραιωτών θα περιμένει και την προπόνηση του Σαββάτου πριν πάρει τις αποφάσεις του για τη βασική εντεκάδα του Ολυμπιακού και σίγουρα θα μιλήσει ξανά με τους διεθνείς.