Να μην αλλάξει το κατηγορητήριο εις βάρος του Επαμεινώνδα Κορκονέα, αλλά και του Βασίλη Σαραλιώτη, ζήτησε ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής από το Εφετείο της Λαμίας, όπου εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος από την αρχή της αγόρευσής του ζήτησε από τακτικούς και λαϊκούς δικαστές δίκαιη δίκη και ψήφο κατά συνείδηση, υπογραμμίζοντας την πλήρη διαφωνία του σε σχέση με την πρόταση του Εισαγγελέα, ο οποίος είχε ζητήσει να μετατραπεί σε ενδεχόμενο δόλο, η ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο, που είχε κριθεί σε πρώτο βαθμό.

Περιέγραψε μάλιστα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα lamiareport.gr, ως υπηρεσιακό ζευγάρι τους δύο κατηγορούμενους και ότι δε βρέθηκαν σε κείνο το σημείο τυχαία πυροβολώντας τον άτυχο 15χρονο Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, συμπληρώνοντας ότι έδρασαν συνωμοτικά προκειμένου να κάνουν αυτό που είχαν αποφασίσει.

«Έχει άμεσο, αμεσότατο δόλο ο Κορκονέας από τη στιγμή που πυροβολεί… και ο Σαραλιώτης δεν είναι θεατής, είναι συμπορευθείς του Κορκονέα, είναι δίπλα του από την αρχή ως το τέλος… κακώς δεν κατηγορήθηκε για άμεση συνέργεια, αλλά για απλή…» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Κωνσταντόπουλος.

Καταλήγοντας, ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής απηύθυνε έκκληση προς το Δικαστήριο να μην υιοθετήσει την πρόταση του Εισαγγελέα και να κηρύξει ένοχο τον Κορκονέα για ανθρωποκτονία από πρόθεση και τον Σαραλιώτη για απλή συνέργεια σε αυτή. «Θα πρέπει με την απόφασή σας να υπάρξει ισονομία μεταξύ απλών πολιτών και αστυνομικών οργάνων» είπε χαρακτηριστικά στο τέλος της αγόρευσής του.

Η δίκη διεκόπη για την 1η Απριλίου, όταν και θα συνεχιστεί με την αγόρευση της Ζωής Κωνσταντοπούλου.