Νέα περίπτωση καθαρίστριας με πλαστό απολυτήριο Λυκείου, ζημιώνοντας το Δημόσιο, έφτασε στα δικαστήρια. Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας flashnews.gr, η υπόθεση διαδραματίστηκε το 2002 όταν η καθαρίστρια είχε παρουσιάσει πλαστό απολυτήριο Λυκείου πετυχαίνοντας τη μετάταξή της σε διοικητική θέση του Δημοσίου.

Από την προαγωγή της αυτή σε διοικητική θέση, όπως ήταν αναμενόμενο, αυξήθηκαν οι αποδοχές της ως προς  εκείνες  που λάμβανε ως καθαρίστρια σε θέση Υ.Ε. Όπως αναφέρθηκε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων, όπου εκδικάστηκε η υπόθεση, η κατηγορουμένη προήχθη σε θέση στην οποία δεν θα μπορούσε να βρίσκεται αν δεν είχε προσκομίσει το πλαστό πτυχίο.

Επίσης, τονίστηκε από την έδρα ότι δεν υπάρχει ισάξιο παροχής από τη στιγμή που δεν υπήρχαν τα απαιτούμενα προσόντα και το παραπάνω ποσό που έλαβε στον μισθό της δεν το πήρε λόγω της δουλειάς που έκανε αλλά λόγω του πλαστού πτυχίου.

Τα χρήματα με τα οποία ζημίωσε το Δημόσιο ανέρχονται στις 6.000 ευρώ. Η κατηγορουμένη κρίθηκε ένοχη από το δικαστήριο κάτι που συνεπάγεται την απομάκρυνσή της από τη θέση που είχε μέχρι πρότινος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από