Επικαλούμενη το πόρισμα της επιτροπής της γενικής Επιθεωρήτριας Μαρίας Παπασπύρου, το οποίο δεν επέρριπτε ευθύνες στην περιφέρεια, απαντά η Ρένα Δούρου στη νέα ποινική δίωξη που της ασκήθηκε για τη φονική πλημμύρα στην περιοχή της Μάνδρας τον Νοέμβριο του 2017, που άφησε πίσω της 25 νεκρούς.

«Τόσο το ανεξάρτητο πόρισμα 8 Επιθεωρητών Ελεγκτών της Δημόσιας Διοίκησης όσο και το Πόρισμα 3 ανεξάρτητων Πραγματογνωμόνων Μηχανικών του ΤΕΕ καταλήγουν κατηγορηματικά στη διαπίστωση ότι οι υπηρεσίες και η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής για την εκτέλεση του έργου «Εκτροπή Χειμάρρου Αγία Αικατερίνη και διευθέτηση χειμάρρου Σούρες Θριασίου Πεδίου», ενήργησαν ταχύτατα για το έργο αυτό, που εκκρεμούσε από το 2003, καθώς και σειρά έργων στην πληγείσα περιοχή, σε μια διαμορφωμένη κατάσταση δεκαετιών, όπου πλέον εκτελούνται αντιπλημμυρικά έργα με έντονους και γρήγορους, για τη συνήθη πρακτική έργων, ρυθμούς» αναφέρει η κα Δούρου.

Παράλληλα, η περιφερειάρχης Αττικής αναφέρει, όπως και μετά την ποινική δίωξη που της είχε ασκηθεί για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, ότι «η απονομή της Δικαιοσύνης χρειάζεται υπομονή. Ακόμη και οι αθώοι πρέπει να περιμένουν».

Τέλος, επισημαίνει ότι «εκτελούνται για πρώτη φορά, σειρά αντιπλημμυρικών έργων σε όλη την Αττική, προϋπολογισμού άνω των 500 εκατομμυρίων ευρώ, στο πλαίσιο ενός συνολικού αντιπλημμυρικού σχεδιασμού».