Την απόλυση του επικεφαλής αξιωματικού της αστυνομίας στο Παρίσι  ανακοίνωσε η γαλλική κυβέρνηση, μετά από ακόμη μία εβδομάδα βίαιων επεισοδίων στην πρωτεύουσα  στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων των «κίτρινων γιλέκων» .

«Τα γεγονότα του Σαββάτου είναι ανεπίτρεπτα και ο πρόεδρος ζήτησε από την κυβέρνηση να δώσει απάντηση ανάλογη με την κατάσταση», δήλωσε σε τηλεοπτικό του μήνυμα ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Εντουάρ Φιλίπ. Τόνισε ότι ο επικεφαλής της αστυνομίας του Παρισιού, ο 66χρονος Michel Delpuech, απολύθηκε και πρόκειται να αντικατασταθεί την Τετάρτη.

Σημείωσε επίσης ότι οι γαλλικές αρχές θα απαγορεύσουν τις διαδηλώσεις στο Champs-Elysees, καθώς και σε άλλες περιοχές της χώρας, εφόσον –όπως είπε- εντοπιστούν στους κόλπους τους ταραξίες. Πρόσθεσε δε ότι τα πρόστιμα για όσους συμμετέχουν  σε απαγορευμένες διαδηλώσεις θα αυξηθούν από 38 σε 135 ευρώ.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων οι πρακτικές της αστυνομίας βρέθηκαν ξανά στο στόχαστρο με φόντο την αποτυχία των αρχών να ελέγξουν τις διαδηλώσεις από το να βγουν εκτός ελέγχου. Υπενθυμίζεται ότι περίπου 5.000 αστυνομικοί είχαν αναπτυχθεί στο Παρίσι το Σάββατο, πολύ περισσότεροι σε αριθμό από τους εκατοντάδες κουκουλοφόρους που προκάλεσαν χάος για περισσότερες από 7 ώρες στους δρόμους της πόλης.

Περισσότερες από 100 επιχείρήσεις καταστράφηκαν το σαββατοκύριακο στο Παρίσι, μεταξύ των οποίων δεκάδες πολυτελή καταστήματα και εστιατόρια στο Champs-Elysees.