Έως το βράδυ απόψε αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή, η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών για την άρση του ασυμβιβάστου εν ενεργεία βουλευτή με την ιδιότητα του υποψήφιου ευρωβουλευτή.

Η τροπολογία θα επιτρέψει στους εν ενεργεία βουλευτές να μην παραιτηθούν από το βουλευτικό αξίωμα ακόμα κι αν κατέλθουν ως υποψήφιοι στις προσεχείς ευρωεκλογές.

Πρακτικά για την κυβέρνηση, που φέρνει εσπευσμένα την τροπολογία αυτή στη Βουλή, αυτό σημαίνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα μπορεί να προσθέσει στη λίστα των υποψήφιων ευρωβουλευτών την Έλενα Κουντουρά και τον Σπύρο Δανέλλη και παράλληλα να μην χάσει την απαραίτητη πλειοψηφία των 151 βουλευτών.

Κι αυτό γιατί με τα δεδομένα που ισχύουν μέχρι σήμερα, οι δύο βουλευτές θα έπρεπε να παραιτηθούν από την ιδιότητα του βουλευτή προκειμένου να κατέλθουν ως υποψήφιοι στις ευρωεκλογές και η έδρα της κ. Κουντουρά θα πήγαινε στους ΑΝΕΛ, ενώ εκείνη του κ. Δανέλλη στο Ποτάμι.

Οι πληροφορίες πάντως θέλουν η τροπολογία να θέτει καταληκτική προθεσμία παραίτησης από το βουλευτικό αξίωμα όσων εκλεγούν στην Ευρωβουλή στα μέσα Ιουνίου.