Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, που διήρκησε 2 ώρες και 17 λεπτά, ο Ράφαελ Ναδάλ κέρδισε με 2-0 σετ τον Κάρεν Κατσάνοφ και προκρίθηκα στα ημιτελικά του Indian Wells.

Ο Ισπανός τενίστας, παρότι στο δεύτερο σετ αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού στο γόνατο, κατάφερε να πάρει την πολυπόθητη νίκη και μαζί το εισιτήριο για την 4άδα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι και τα δύο σετ κρίθηκαν στο τάι μπρέικ και μάλιστα ο Ναδάλ τα κατέκτησε με το ίδιο σκορ 7-2. Ο Ματαντόρ ολοκλήρωσε τον αγώνα με 25 winners και 16 λάθη, ενώ ο Ρώσος είχε 17 άσους, 36 winners και 32 αβίαστα λάθη.

Στα ημιτελικά ο Ναδάλ θα αντιμετωπίσει τον «αιώνιο» αντίπαλό του, Ρότζερ Φέντερερ. Οι δύο τενίστες θα κοντραριστούν για 39η φορά, με τον Ισπανό να έχει το πάνω χέρι. Συγκεκριμένα, έχει κερδίσει τα 23 από τα 38 προηγούμενα παιχνίδια, ωστόσο, ο Ελβετός μαέστρος τα τελευταία χρόνια έχει χτίσει ένα σερί 5-0. Αυτή πάντως θα είναι η πρώτη φορά μετά από 15 μήνες που θα κοντραριστούν, καθώς τελευταία φορά είχαν αναμετρηθεί στο Μάστερ της Σανγκάης. Τελευταία νίκη του Ναδάλ ήταν το 2014 στο Αυστραλιανό Οπεν.