temp 25 oC weather-icon
20oC
30oC
News Now
Μπάγερν: Κόντρα σε έναν παλιό… εχθρό
Ομάδα

Μπάγερν: Κόντρα σε έναν παλιό… εχθρό

Ο Γιούργκεν Κλοπ επιστρέφει στην πατρίδα του, κι αντιμετωπίζει την Μπάγερν Μονάχου που βρίσκεται σε εξαιρετικό μομέντουμ. Η «μάχη» του Μονάχου ανάμεσα σε παλιούς «γνώριμους» συγκεντρώνει όλα τα βλέμματα.

Οι παλιοί εχθροί συναντούνται και πάλι. Η Μπάγερν Μονάχου υποδέχεται τη Λίβερπουλ στη ρεβάνς του 0-0 στην Αγγλία, με τους «Βαυαρούς» να βρίσκουν για ακόμη μια φορά απέναντί τους τον Γιούργκεν Κλοπ.

Η ομάδα του Μονάχου έχει αρχίσει να στέκεται και πάλι στα πόδια της μετά την κάκιστη αρχή με τον Νίκο Κόβατς στον πάγκο, ισοβαθμώντας πλέον στην κορυφή του γερμανικού πρωταθλήματος με τη Ντόρτμουντ.

Επόμενος στόχος η πρόκριση στους «8» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης με μοναδικό εμπόδιο να στέκεται ένας…παλιόφιλος. Ο Γιούργκεν Κλοπ έχει αναμετρηθεί συνολικά 29 φορές με τη Μπάγερν και γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα πως να αντιμετωπίσει τους Βαυαρούς.

Παρά το γεγονός πως κατά τη διάρκεια της θητείας του στον πάγκο της Μάιντς, ο Γερμανός γνώρισε 6 ήττες σε 7 παιχνίδια, το ρεκόρ του κόντρα στο σύλλογο του Μονάχου βελτιώθηκε αισθητά από τη στιγμή που ανέλαβε τη Ντόρτμουντ.

Παρόλο που οι Βαυαροί εξακολουθούν να έχουν το πάνω χέρι με 10 νίκες, ο Κλοπ οδήγησε τη Ντόρτμουντ σε 8 επικρατήσεις απέναντι στη Μπαγερν, κατακτώντας μάλιστα και δυο πρωταθλήματα. Κρισιμότερη σύγκρουση μεταξύ των δυο ήταν για τον τελικό του Champions League του 2013, με την ομάδα του Χάινκες τότε τελικά να κατακτά το βαρύτιμο τρόπαιο.

Έχοντας αυτό στο νου, το σύνολο του Νίκο Κόβατς θέλει να υπερισχύσει εκ νέου απέναντι στον 51χρονο τεχνικό, με τα προβλήματα όμως στο στρατόπεδο των Βαυαρών να παραμένουν.

Στο Μόναχο δεν μπορούν να υπολογίζουν για το αποψινό παιχνίδι τους Μίλερ και Κίμιχ λόγω τιμωρίας, ενώ εκτός με τραυματισμό παραμένουν οι Ρόμπεν και Τολισό. Ακόμη, την τελευταία στιγμή θα κριθεί και η συμμετοχή του Κομάν, ο οποίος δίνει μάχη για να είναι έτοιμος μέχρι το βράδυ.

Περισσότερα
Ροή Ειδήσεων