Tην έγκριση δαπάνης ύψους 8,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων στον προϋπολογισμό για το 2020, αναμένεται να ζητήσει από το Κογκρέσο ο Ντόναλντ Τραμπ για την κατασκευή του περιβόητου  τείχους του στα σύνορα με το Μεξικό, αλλά και την ενίσχυση της συνοριακής ασφάλειας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του πρακτορείου Reuters, στις ίδιες προβλέψεις συγκαταλέγεται και η αύξηση του προϋπολογισμού για την εσωτερική ασφάλεια κατά 5%, σε σύγκριση με τις δαπάνες για το 2019.

Τα έξοδα για την κατασκευή του συνοριακού τείχους ασφάλειας θα προέρχονται κατά πέντε δισεκατομμύρια δολάρια από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ και κατά 3,6 δισεκατομμύρια δολάρια από τον προϋπολογισμό κατασκευής αμυντικών υποδομών του αμερικανικού Πενταγώνου.

Στον προϋπολογισμό του 2020 θα προβλέπεται αύξηση δαπανών κατά  22% για τα τελωνεία και την προστασία των συνόρων, αλλά και αύξηση 16% στις δαπάνες για τον έλεγχο της μετανάστευσης και των τελωνείων.

Πάντως προηγούμενες δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου, έδειχναν πως ακόμα και ο ίδιος βρισκόταν σε σύγχυση αναφορικά με το κόστος του τείχους. Σε διάφορες ομιλίες του κοστολογούσε το τείχος από 4 έως 8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ