Εξι μόλις λεπτά μετά την απογείωσή του από το διεθνές αεροδρόμιο Bole, προτού συντριβεί κοντά στην πόλη Μπισοφτου, 62χλμ νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας Αντίς Αμπέμπα, χάθηκε η επαφή με το Boeing 737 της Ethiopian Airlines.

Όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση «δεν υπάρχουν επιζώντες από την πτήση, στην οποία επέβαιναν επιβάτες από 33 χώρες» .

Η πτήση ΕΤ 302 κατέπεσε κοντά στην πόλη Μπισόφτου, 62 χλμ νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας Αντίς Αμπέμπα, ανακοίνωσε ο αερομεταφορέας, επιβεβαιώνοντας πως το μοντέλο του αεροσκάφους ήταν ένα Boeing 737-800 MAX.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ethiopian Airlines δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου πως ο πιλότος του αεροσκάφους  ανέφερε στους χειριστές του αεροδρομίου της Αντίς Αμπέμπα  ότι αντιμετωπίζει προβλήματα, ζητώντας τους άδεια να επιστρέψει, την οποία και έλαβε.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική σελίδα καταγραφής πτήσεων “flightradar24.” το επιβατικό αεροσκάφος των Αιθιοπικών Αερογραμμών Boeing 737 με προορισμό το Ναϊρόμπι που συνετρίβη νωρίτερα σήμερα το πρωί με 149 επιβάτες και οκτώ μέλη πληρώματος  «είχε ασταθή ρυθμό ανόδου (Vertical Speed)».

“Τα στοιχεία από το δίκτυο Flightradar24 ADS-B δείχνουν ότι ο ρυθμός ανόδου του αεροσκάφους ήταν ασταθής, μετά την απογείωση του,” ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter, το παραπάνω δίκτυο παρακολούθησης πτήσεων, που έχει την έδρα του στην Σουηδία.

Συντετριμμένοι συγγενείς κατέκλυσαν το αεροδρόμιο του Ναϊρόμπι περιμένοντας νέα: «Περιμένουμε τη μητέρα μου. Ελπίζουμε να πήρε άλλη πτήση ή να καθυστέρησε η δική της. Δεν σηκώνει το τηλέφωνο», ανέφερε κλαίγοντας η Γουέντι Οτιένο.

«Προσεύχομαι για όλες τις οικογένειες όσων επέβαιναν στο αεροπλάνο», δήλωσε ο πρόεδρος της Κένυας, Ουχούρου Κενυάτα.

Tο BBC μετέδωσε  ότι μεταξύ των επιβαινόντων ήταν 32 Κενυάτες, 18 Καναδοί, εννέα Αιθίοπες, αλλά και Κινέζοι, Ιταλοί, Βρετανοί, Γάλλοι, Ρώσοι, και άλλοι. Οι επιβάτες προέρχονταν από συνολικά 33 χώρες.

Κατά τις έως τώρα πληροφορίες, οι υπηκοότητες των θυμάτων ήταν.

32 Κενυάτες

18 Καναδοί

9 Αιθίοπες

8 Κινέζοι

8 Ιταλοί

8 Αμερικανοί

7 Βρετανοί

7 Γάλλοι

6 Αιγύπτιοι

5 Ολλανδοί

4 Ινδοί

3 Ρώσοι

2 Μαροκινοί

2 Ισραηλινοί

1 Βέλγος

1 Νορβηγός

1 υπήκοος Ουγκάντας

1 υπήκοος Υεμένης

1 υπήκοος Μοζαμβίκης

1 Σουδανός

4 με διαβατήριο ΟΗΕ