Το γεγονός ότι μεσουρανούσε στο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα ήταν αρκετό για να τεθεί στο αρχείο η έρευνα σχετικά με τις καταγγελίες δύο αγοριών από το Μεξικό ότι είχαν κακοποιηθεί σεξουαλικά από τον Μάικλ Τζάκσον.

Μιλάμε για το μακρινό 1985. Ο «βασιλιάς της ποπ» άφηνε χρυσόσκονη στο πέρασμά του. Ήταν μακράν ο μεγαλύτερος σταρ του πλανήτη. Άνθρωπος που σχετίζεται με την αστυνομία του Λος Άντζελες αποκάλυψε -διατηρώντας την ανωνυμία του – ότι την χρονιά εκείνη και την επόμενη τα δύο παιδιά είχαν καταγγείλει τον Τζάκσον σε αστυνομικό τμήμα. Την υπόθεση ανέλαβε το FBI αλλά… γρήγορα μπήκε στο συρτάρι λόγω της προγραμματισμένη βράβευσής του από τον τότε πρόεδρο Ρόναλντ Ρίγκαν.

Η πηγή αναφέρει χαρακτηριστικά: «Υπάρχει ένα έγγραφο από τον Δεκέμβριο του 1993 στο αστυνομικό τμήμα του Λος Άντζελες που ενημερώνει τους ομοσπονδιακούς πράκτορες ότι υπήρξαν δύο καταγγελίες αγοριών από το Μεξικό ότι κακοποιήθηκαν από τον Μάικλ Τζάκσον. Η πηγή σημειώνει ότι οι αρχές γνώριζαν τις καταγγελίες και ερευνούσαν την υπόθεση το 1985 ή το 1986 αλλά τελικά οι πράκτορες σταμάτησαν επειδή ο τραγουδιστής θα παραλάμβανε ένα βραβείο από τον Λευκό Οίκο».

Οργανωμένη συγκάλυψη;

Ακόμα πιο συνταρακτική είναι η πληροφορία που προκύπτει από ένα άλλο έγγραφο, του 1997, με τον τίτλο «παιδική πορνογραφία». Σε αυτό αναφέρεται πως στα χέρια των πρακτόρων του FBI είχε φτάσει μία βιντεοταινία με πρωταγωνιστή τον τραγουδιστή. Πάνω στην βιντεοκασέτα έγραφε: «Τα αγαπημένα του Μάικλ Τζάκσον από την Νέβερλαντ. Μία ανθολογία αγοριών».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι αστυνομικοί ποτέ δεν έδωσαν περισσότερες πληροφορίες για το τι αντίκρισαν παρακολουθώντας την βιντεοταινία. Το μόνο που σχολίασαν ήταν ότι η εγγραφή ήταν πολύ κακής ποιότητας.

Στην ίδια αναφορά φαίνεται ότι οι πράκτορες είχαν προσεγγίσει τον νεαρό Τζόρνταν Τσάντλερ, ο οποίος είχε κατηγορήσει για παιδεραστία τον τραγουδιστή αλλά στη συνέχεια η οικογένειά του αποδέχθηκε εξωδικαστικό συμβιβασμό με αντίτιμο 23 εκατ. δολάρια για να ανακαλέσει τις κατηγορίες.

Τον Σεπτέμβριο του 2004 οι πράκτορες του FBI είχαν ζητήσει από τον Τσάντλερ να καταθέσει σε μία άλλη δίκη για υπόθεση παιδεραστίας του τραγουδιστή. Εκείνος αρνήθηκε λέγοντάς τους ότι θα χρησιμοποιούσε κάθε ένδικο μέσο για να το αποφύγει.

Αργότερα έγινε γνωστό πως ο Τζόρνταν Τσάντλερ είχε φύγει προσωρινά από τις ΗΠΑ προκειμένου να αποφύγει την πιθανότητα να υποχρεωθεί να παραστεί στη δίκη στην οποία ο 15χρονος Γκάβιν Αρβίζο και ο μικρότερος αδερφός του είχαν παραδεχτεί ότι ο τραγουδιστής τους έδειχνε ταινίες πορνό, τους έδινε αλκοόλ, είχε αυνανιστεί μπροστά τους και είχε κακοποιήσει σεξουαλικά τον 13χρονο. Τελικά τον Ιούνιο του 2005 ο Μάικλ Τζάκσον είχε κριθεί αθώος και είχαν αποσυρθεί οι κατηγορίες εναντίον του.