temp 22 oC weather-icon
20oC
30oC
News Now
Δύσκολη νίκη για την ΑΕΚ
Μπάσκετ

Δύσκολη νίκη για την ΑΕΚ

Η ΑΕΚ παίζοντας καλύτερα στο τέλος «λύγισε» με 80-71 τον μαχητικό Χολαργό

Η ΑΕΚ συνέχισε το σερί των επιτυχιών της, καθώς επικράτησε με 80-71 του Χολαργού εκτός έδρας και πιστοποίησε πως βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση.

Οι «κιτρινόμαυροι» μπορεί να δυσκολεύτηκαν στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, στο τέλος όμως κατάφεραν να βρουν τις λύσεις και να πάρουν τη νίκη, παρά τη φιλότιμη προσπάθεια των «μπλε».

H AEK ξεκίνησε το παιχνίδι πάρα πολύ δυνατά εκμεταλλευόμενη την κακή  παρουσία του Χολαργού που είχε πολύ αργές αντιδράσεις στην άμυνά του. Με τον Ματσιούλις να κερδίζει όλες τις «μάχες» και τον Θίοντορ να οργανώνει σωστά προηγήθηκε με 9-21 στο 6’.

Οι γηπεδούχοι όμως αντέδρασαν, έγιναν πιο σκληροί στην άμυνα, δεν επέτρεπαν στους αντιπάλους τους να παίρνουν τα ριμπάουντ, πήγαιναν πρώτοι στη μπάλα και εκμεταλλεύτηκαν την ικανότητά τους στο ένας εναντίον ενός παιχνίδι στην επίθεση.

Με τον Λαβ και τον Γιάνκοβιτς να δίνουν λύσεις λοιπόν προηγήθηκαν με 27-24 στο 12’ και το ματς έγινε… ντέρμπι μια και οι δυο ομάδες πλέον είχαν τις απαντήσεις σε άμυνα και επίθεση πηγαίνοντας πόντο-πόντο και έκλεισαν το πρώτο μέρος με 41-41.

Στη συνέχεια οι δυο ομάδες πήγαιναν ξανά καλάθι- καλάθι με τον Χολαργό πάντως να κρατάει και να αντιστέκεται. Ωστόσο οι φιλοξενούμενοι με τον Τζέιμς, τον Σάκοτα και τον Λαρεντζάκη να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα (58-70 στο 33’) και να βάζουν τις βάσεις για την επικράτησή τους.

Οι γηπεδούχοι δεν βρήκαν τις λύσεις, ούτε με τον Τάλτον, ούτε με τον Λάβ, έκαναν λάθος πάσες, ήταν άστοχοι και δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν.

Έτσι η ΑΕΚ έφτασε στην επικράτηση με το τελικό 70-81 κρατώντας στα χέρια της τη νίκη.

Από την ΑΕΚ οι Ματσιούλις (16π., 4/8διπ), Θίοντορ (13π., 3/5τριπ) και Σάκοτα (11π,) ήταν οι κορυφαίοι, ενώ για τον μαχητικό Χολαργό διακρίθηκαν οι Γιάνκοβιτς (17π, 3/8διπ, 3/8\6τριπ), Φιτζπάτρκ (15π.) και Λαβ (12π.).

Τα δεκάλεπτα: 18-24, 41-41, 58-63, 70-81.

Περισσότερα
Ροή Ειδήσεων