Οι διαφωνίες εντός της κυβέρνησης σχετικά με τον χειρισμό των συνομιλιών για το Brexit υπονόμευσαν τις θέσεις της στις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, όπως διαπιστώνει έκθεση της διακομματικής κοινοβουλευτικής Ελεγκτικής Επιτροπής για την ΕΕ, μετά από στοιχεία που συνέλεξε από τις καταθέσεις σημαντικών προσώπων που είχαν ενεργό ρόλο στις διαπραγματεύσεις.

Μεταξύ αυτών που κατέθεσαν στην έρευνα της Επιτροπής ήταν οι πρώην υπουργοί για το Brexit, Ντέιβιντ Ντέιβις και Ντομινίκ Ράαμπ, και δύο ακόμη βουλευτές που υποστηρίζουν την αποχώρηση. Από τα στοιχεία που κατέθεσαν προκύπτει ότι διαμορφώθηκαν διαφορετικές και ορισμένες φορές αντικρουόμενες πολιτικές ανάμεσα στο υπουργείο για το Brexit και την Ντάουνινγκ Στριτ.

Σε ανακοίνωσή της για τα αποτελέσματα της έρευνας, η Επιτροπή αναφέρει ότι «ένα από τα πιο χαρακτηριστικά ζητήματα που προέκυψαν από τα μέχρι στιγμής στοιχεία μας αφορά τον τρόπο με τον οποίο η βρετανική κυβέρνηση χειρίστηκε εσωτερικά τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης».

Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Μπιλ Κάς, δήλωσε ότι ενόψει των κρίσιμων αποφάσεων που θα κληθεί να λάβει το κοινοβούλιο τις επόμενες μέρες για το μέλλον της χώρας, είναι βασικό τα μέλη του να γνωρίζουν όλες τις πληροφορίες που θα χρειαστούν για να δικαιολογήσουν αυτές τις αποφάσεις και η Επιτροπή έχει καθήκον να βοηθήσει σε αυτή τη διαδικασία, όπως και η κυβέρνηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ