Ύστερα από 50 μέρες (71-57 τη Χίμκι στις 17 Ιανουαρίου) και πέντε διαδοχικές ήττες ο Ολυμπιακός κατάφερε να νικήσει ξανά στη Euroleague και να παραμείνει σε ράγες με προορισμό τα πλέι οφ της διοργάνωσης.

Οι Ερυθρόλευκοι έκαναν παρέλαση στην Ποντγκόριτσα κερδίζοντας 76-89 την Μπουντούτσνοστ.

Η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ ήταν επιβλητική από το πρώτο δευτερόλεπτο, με όρεξη να παίξει στα… κόκκινα στην επίθεση και με την άμυνα να ανεβάζει σταδιακά πίεση.

Η επιστροφή στην… κανονικότητα για τους Ερυθρόλευκους προήλθε από τον εκπληκτικό Νίκολα Μιλουτίνοφ που είχε 15 πόντους και 12 ριμπάουντ, τον Πρίντεζη που θύμισε το τεσσάρι που όλοι στην Ευρώπη ήθελαν στην ομάδα τους (19 πόντοι με 7/10 δίποντα) και ακόμα περισσότερα κρυφά χαρτιά (Μάντζαρης, Τουπάν, Βεζένκοφ και Ουέμπερ) για την ομάδα του Πειραιά.

Μετά από αυτή τη νίκη οι Ερυθρόλευκοι έφτασαν στο 13-12 στην κανονική διάρκεια της Ευρωλίγκας, φτάνοντας την Αρμάνι Μιλάνο, την οποία και αντιμετωπίζουν την επόμενη αγωνιστική στην Ιταλία.

Επιτέλους ένας κανονικός Ολυμπιακός

Μία εντελώς διαφορετική πεντάδα για τον Ολυμπιακό στο ξεκίνημα με τους Ουέμπερ, Γκος, Παπανικολάου, Βεζένκοφ και Μιλουτίνοφ στο παρκέ, με τον Ουέμπερ να είναι ο πρωταγωνιστής με 5 πόντους για το 0-6. Ο Μιλουτίνοφ έφερε το 2-8 μετά από άλεϊ ουπ πάσα του Γκος, με τον Παπανικολάου να εκτελεί από τα 6,75μ για το 4-11. Οι Ερυθρόλευκοι παρουσίασαν οργανωμένο πλάνο εν τη απουσία του Μπιτάτζε και «χτυπώντας» στο ποστ προσπέρασαν με 11 πόντους (4-15) έπειτα από 4 πόντους του Πρίντεζη.

Η Μπουντούτσνοστ μετά το τάιμ άουτ του Ρέπεσα έτρεξε ένα 5-0, με τον Κόουλ να μην εμποδίζεται από το μαρκάρισμα του ΛεΝτέι και να γράφει το 11-15. Ο Ολυμπιακός ήταν υπνωτισμένος, η είσοδος του Αμερικανού γκαρντ τον είχε κάνει ευάλωτο στην άμυνα και το 10-0 των γηπεδούχων έστειλε το ματς στον πόντο (14-15). Ο Κόουλ ήταν ασταμάτητος για το 16-15, ο Πρίντεζης σταμάτησε το σερί των γηπεδούχων, με τον πάλαι ποτέ ΝΒΑερ του Ρέπεσε να διαλύει κάθε αμυντικό σύστημα των Πειραιωτών.

Ο υπαρχηγός του Ολυμπιακού ήταν αιτία χαμόγελων και η είσοδος του Τουπάν έδωσε ένα ακόμα τρίποντο για το 18-25 με τις δυο ομάδες να προχωρούν στο δεκάλεπτο στο 21-27.

Ένα γρήγορο 5-0 με τον Βεζένκοφ να ξεχωρίζει, πραγματοποίησε το 21-32, ο Τζάκσον μείωσε σε 26-34, όμως ο Μιλουτίνοφ επανέφερε τη διαφορά το +10 (26-36). Ο Μάντζαρης έχοντας συμμαζέψει την άμυνα του Ολυμπιακού, βοήθησε και στην επίθεση και με τρίποντο έκανε το 28-39, με τον Τουπάν να ακολουθεί και με τον ίδιο τρόπο να δίνει το +12 (30-42). Με τον Μιλουτίνοφ να εκμεταλλεύεται το κενό του Μπιτάτζε, οι φιλοξενούμενοι έμεναν σταθερά πάνω από τους 10 πόντους, η άμυνα άρχισε ταυτόχρονα να «σκληραίνει» και ο Ολυμπιακός με τρίποντο του Γκος διαμόρφωσε το 33-49.

Το συγκρότημα του Μπλατ πραγματοποίησε ιδανικό πρώτο ημίχρονο, έχοντας 51 πόντους, με το σκορ στο 34-51 και τους Πειραιώτες να έχουν 7/15 τρίποντα, 15 ασίστ και μόλις δύο λάθη.

Συνέχισε την καλή δουλειά, έσπασε το αρνητικό σερί

Η αρχή του τρίτου δεκαλέπτου είχε άρωμα… Ουέμπερ με τον Αμερικανό να σκοράρει για το 34-53, με τον Βεζένκοφ να τον ακολουθεί για να πετύχει το 36-57. Ο Βουλγαροκύπριος ήταν η αιτία και του +23 (36-59), ενώ ο Γκος μετά από ένα πουλ απ διαμόρφωσε το 39-63 σε 4 λεπτά παιχνιδιού στο τρίτο δεκάλεπτο.

Ο Σέχοβιτς πέτυχε τους επόμενους 5 πόντους της Μπουντούτσνοστ, ο ανανεωμένος Βεζένκοφ (7 πόντους ήδη) κέρδισε μία ακόμα μάχη με τον Γκος να σκοράρει και πάλι για το +21 (44-65). Ο Ρέπεσα προσπάθησε να «χτυπήσει» στην ρακέτα, πέρασε δύο σέντερ με τη διαφορά ελέω Μπάροβιτς να πέφτει στους 16 (49-65). Η μπάλα κόλλησε στις επιθέσεις του Ολυμπιακού, όμως το πάρτι που είχε στήσει ο Μιλουτίνοφ στην ρακέτα της Μπουντούτσνοστ απέφερε το 49-69. Τα πράγματα ήταν με το μέρος των Ερυθρόλευκων, οι οποίοι ήταν έτοιμοι για να σπάσουν το αρνητικό σερί τους, ο Σπανούλης πέτυχε το πρώτο του δίποντο (51-71) με το δεκάλεπτο να κλείνει στο 54-73 στο κλειστό της Ποντγκόριτσα.

Το τρίποντο του Νίκολιτς έριξε την απόσταση στους 16 πόντους, ο Πρίντεζης του απάντησε άμεσα και μετά από κλέψιμο και ασίστ του Σπανούλη πραγματοποίησε και το 60-80.

Ο αρχηγός των Ερυθρόλευκων μπορεί να μην σκόραρε, όμως οι ασίστ του ήταν καίριες και έδιναν έτοιμα καλάθια στην ομάδα του. Ο Τουπάν έβαλε το 10 τρίποντο της ομάδας του για το +23 (60-83), οι γηπεδούχοι το μόνο που κατάφεραν από την πλευρά τους ήταν να πλησιάσουν ελάχιστα αφού με τρίποντο του Τζάκσον το παιχνίδι πήγε στο 67-83.

Το τελευταίο τρίλεπτο έμοιαζε διαδικαστικό, ο Γκος πέτυχε ένα ακόμα τρίποντο για το 67-86, όμως κάπου εκεί οι Ερυθρόλευκοι νόμιζα ότι τελείωσε το ματς και η Μπουντούτσνοστ με 102 δευτερόλεπτα να απομένουν έφτασε στο -12 (74-86).

Αυτό το 7-0 ανάγκασε σε τάιμ άουτ τον Μπλατ, ο Σπανούλης πέτυχε και ένα ακόμα τρίποντο και έγραψε το 74-89, με τον Ολυμπιακό επιτέλους να κατακτά ένα θετικό αποτέλεσμα στην Ευρωλίγκα ύστερα από πέντε συνεχόμενες ήττες.