Μία νίκη απέχει από την πρωτοπόρο Φενέρμπαχτσε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας που κέρδισε την Αρμάνι Μιλάνο με 101-95 στη Ρωσία και έφτασε στο 20-5 στην τρέχουσα Euroleague.

Οι Ιταλοί από την άλλη έχουν πλέον την ίδια επίδοση με τον Ολυμπιακό (13-12), ενώ έπεται με 12-13 ο Παναθηναϊκός. Οπότε η ΤΣΣΚΑ δούλεψε και για τους «αιώνιους» φρενάροντας την Αρμάνι.

Οι Ρώσοι με εξαίρεση το πρώτο πεντάλεπτο, είχαν τον έλεγχο και με κορυφαίους τους Χίγκινς, Ντε Κολό κατάφεραν να φτάσουν στην επικράτηση.

Οι Ιταλοί δεν μπόρεσαν να επιβάλουν το παιχνίδι τους και γνώρισαν την ήττα, η οποία τους κρατά σε… αγωνία για τα πλέι οφ.

Η Αρμάνι με τον Τζέιμς να πασάρει και όχι να σκοράρει (!), αλλά με τον Νάναλι να είναι άκρως… επικίνδυνος για το καλάθι της ΤΣΣΚΑ κατάφερε να βάλει δύσκολα στην ομάδα του Ιτούδη με το ξεκίνημα και να προηγηθεί με 15-18 στο 8’.

Στη συνέχεια όμως ανέλαβε δράση ο Νάντο Ντε Κολό, ο οποίος ανέλαβε πρωτοβουλίες και έδωσε λύσεις στους γηπεδούχους.

Επίσης πολύ καλή δουλειά έκανε και ο Χάντερ που πήρε τις «μάχες» μέσα στις ρακέτες και έδειξε ότι είναι σε καλή βραδιά. Οι Ρώσοι με 7/8 τρίποντα λοιπόν πήραν το προβάδισμα με δέκα πόντους διαφορά (49-39 στο 19’) για να κλείσει το πρώτο μέρος με 51-43.

Oι Ρώσοι στο τρίτο δεκάλεπτο… πάτησαν το γκάζι και έδειξαν πως θέλουν πολύ να πάρουν αυτό το ματς. Ο Κουμπάνοφ και ο Χίγκινς έβαλαν τα σουτ, ο Ροντρίγκεθ οργάνωσε υποδειγματικά την επίθεση, ενώ η άμυνα με τους Χάινς και Χάντερ είχε τον έλεγχο.

Οι Ιταλοί ήταν άστοχοι, δεν μπορούσαν να βρουν λύσεις και βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 76-63 στο 29’, παρά τις προσπάθειες του Νέντοβιτς.

Η ΤΣΣΚΑ είχε βρει το ρυθμό της, όμως ήταν καλύτερη πάνω στο παρκέ και είχε καταφέρει να φέρει το ματς στα μέτρα της. Η διαφορά δεν έπεφτε κάτω από τους δέκα πόντους σε όλο το υπόλοιπο παιχνίδι, έστω κι αν στο φινάλε έπεσε στους έξι για την ομάδα του Ιτούδη (101-95).

Τα δεκάλεπτα: 27-24, 51-43, 76-66, 101-95

Αναλυτικά τα στατιστικά της αναμέτρησης: