Μεγάλες αποκριάτικες εκδηλώσεις στο κέντρο και στις γειτονιές της πόλης, διοργανώνει ο Δήμος Πειραιά, στο πλαίσιο των αποκριάτικων εκδηλώσεων 2019.

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν παιδικές θεατρικές παραστάσεις, διαδραστικά παιχνίδια και ψυχαγωγικές δραστηριότητες για τους μικρούς αλλά και μεγάλους φίλους.

Σημειώνεται πως οι αποκριάτικες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Θέατρο, στο Πάρκο Δηλαβέρη, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Κώστας Κωσταράκος» και στην πλατεία Πηγάδας.

Ειδικότερα, παιδική παράσταση και αποκριάτικη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο το Σάββατο 9 Μαρτίου από τις 11.00-14.00. Πρόκειται για μεγάλη αποκριάτικη εκδήλωση με πρωταγωνιστές τα παιδιά, τα οποία μεταξύ άλλων θα παρακολουθήσουν δωρεάν τη θεατρική παιδική παράσταση: «Ο Τρομερός Εχθρός και ο Αλυσοδεμένος Ελέφαντας» του Χορχέ Μπουκάϊ, από τη βραβευμένη ομάδα «Τόπι» και θα διασκεδάσουν με ξέφρενη αποκριάτικη μουσική, ξυλοπόδαρο, σόου από μάγο.

Το Σάββατο από τις 11.00 – 14.00 αποκριάτικη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πάρκο Δηλαβέρη, όπου οι μικροί φίλοι θα μεταφερθούν στον μαγικό κόσμο της αποκριάς που είναι γεμάτος κέφι και διασκέδαση. Τα παιδιά θα ψυχαγωγηθούν με φουσκωτά παιχνίδια, Face painting, διαγωνισμό χορού, θα δημιουργήσουν μάσκες στο εικαστικό εργαστήρι, θα ψυχαγωγηθούν με ξέφρενη αποκριάτικη μουσική, θα απολαύσουν σόου από μάγο και ξυλοπόδαρο και θα φτιάξουν μπαλονοκατασκευές. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά.

«Ο Πειραιάς γιορτάζει τη φετινή Αποκριά με  μια σειρά εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους. Σκοπός μας είναι να δώσουμε τη δυνατότητα στους δημότες μας να διασκεδάσουν με τις οικογένειές τους στην πόλη, μέσα από δωρεάν ψυχαγωγικές δραστηριότητες στο κέντρο, αλλά και σε γειτονιές. Οι Απόκριες είναι άλλωστε μια ευκαιρία, για όλους μας, να ξεφύγουμε για λίγο από τα προβλήματα της καθημερινότητας. Οι εκδηλώσεις μας θα κορυφωθούν την Καθαρά Δευτέρα, με το παραδοσιακό γλέντι στην παραλία της Φρεαττύδας», δήλωσε ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης.