Μια εβδομάδα νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό θα διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος.

Η ΕΠΟ έκανε δεκτό το αίτημα των τεσσάρων ομάδων να αλλάξει η ημερομηνία διεξαγωγής με τον τελικό να ορίζεται στις 11 Μαΐου (αντί 18/5).

Ακόμη, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία γνωστοποίησε πως αύριο (8/3, 12.00) θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση των ημιτελικών, με τους τέσσερις μονομάχους να περιμένουν να μάθουν το όνομα του αντιπάλου τους.

ΑΕΚ, Αστέρας Τρίπολης, Λαμία και ο τροπαιούχος ΠΑΟΚ απαρτίζουν την τελική τετράδα της διοργάνωσης, με τα ζευγάρια να γίνονται γνωστά το μεσημέρι της Παρασκευής.

Εκ των προαναφερθέντων, η «Ένωση» έχει ιστορικά τους περισσότερους τίτλους. Συνολικά, έχει κατακτήσει το Κύπελλο 15 φορές (πιο πρόσφατη το 2016), ενώ τις δύο τελευταίες χρονιές ήταν φιναλίστ απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Αντίθετα, ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχει σηκώσει το Κύπελλο 6 φορές, με τις τελευταίες δυο να είναι διαδοχικές.

Σε ότι αφορά τον Αστέρα Τρίπολης, κορυφαία του στιγμή στη διοργάνωση υπήρξε η συμμετοχή του στον τελικό του 2013, όταν ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό.

Τελευταία στη λίστα είναι η Λαμία, η οποία κατά τη διαδρομή της προς τα ημιτελικά, κατάφερε να γίνει η πρώτη ομάδα που απέκλεισε διαδοχικά τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό στις έδρες τους.

Πάντως, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο σύλλογος φτάνει μέχρι την τελική τετράδα, καθώς το είχε πετύχει και το 1972.