Στην Μαδρίτη για την παρουσίαση της Ένωσης Προπονητών της Ευρωλίγκας βρίσκεται ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Ο Σέρβος προπονητής της Φενερμπαχτσέ, ο οποίος κατέχει τη θέση του προέδρου, παραχώρησε συνέντευξη στην «AS», στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις ομάδες που απειλούν να αποχωρήσουν από τα πρωταθλήματά τους.

Ο έμπειρος τεχνικός χαρακτήρισε υπερβολικές τις αντιδράσεις των ομάδων, τονίζοντας ότι θα πρέπει να υπάρχει σεβασμός ανάμεσα στους συλλόγους και τους παίκτες. «Η απειλή μιας ομάδας να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα μοιάζει υπερβολική για μένα», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Πρέπει να σεβόμαστε ο ένας τον άλλον».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τις εμφανίσεις της Φενέρ στη φετινή σεζόν: «Παίζουμε πολύ καλά φέτος ακόμα και με σημαντικές απώλειες. Τώρα έχουμε αυτή του Λοβέρν, παλιότερα του Σλούκα, του Βέσελι και του Ντατόμε. Είμαι χαρούμενος, αλλά απομένουν ακόμα 6 αγωνιστικές στις οποίες έχουμε να αντιμετωπίσουμε Ρεάλ Μαδρίτης, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Αρμάνι Μιλάνο και Μπαρτσελόνα. Στις τελευταίες δύο Euroleague κέρδισε το τρόπαιο η ομάδα που τερμάτισε στην πέμπτη θέση. Όλα μπορούν να συμβούν.

Για το αν είναι η καλύτερη σεζόν της καριέρας του: «Πάντα λέω ότι στη ζωή δεν πρέπει να σταματάς να μαθαίνεις.Και εγώ μαθαίνω πολλά από αυτές τις καταστάσεις. Όταν συγκρίνω την πρώτη μου σεζόν, το 1992 που κέρδισα την Euroleague και τώρα βλέπω ότι δεν έχουμε καμία σχέση. Καταλαβαίνω και σκέφτομαι ότι έχω πολλά να βελτιώσω. Προσπαθώ να κάνω διάφορα πράγματα, ίσως γι αυτό κι η ομάδα παίζει διαφορετικά τώρα».

Για το συμβόλαιό του με την Φενέρμπαχτσε: «Έχω συμβόλαιο και για τη νέα σεζόν. Πού θα προπονώ του μετά; Δεν έχω ιδέα, αλλά είμαι σε ένα εκπληκτικό κλαμπ το οποίο αγαπώ».

Για τη σημασία ενός ευρωπαϊκού τίτλου: «Είναι πολύ απλό και μιλάω για μπάσκετ. Η Euroleague είναι η καλύτερη διοργάνωση, χωρίς αμφιβολία. Το να είσαι πρωταθλητής Ευρώπης είναι πολύ σημαντικό, όπως και το να είσαι πρωταθλητής στη χώρα σου, αλλά δεν μπορείς να τα συγκρίνεις. Ο Γκουαρντιόλα είναι ένας φανταστικός προπονητής και δεν ξέρω γιατί το είπε αυτό, αλλά θα είχε τους λόγους του».

Για τις ομάδες που απειλούν να αποχωρήσουν από το πρωτάθλημα τους: «Ας είμαστε ειλικρινείς, κανείς δεν θέλει να χάνει, αλλά αν το κάνει, πρέπει να προχωράει. Η απειλή μιας ομάδας να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα μοιάζει υπερβολική για μένα, αλλά όλοι έχουν τη γνώμη τους. Πάντα προσπαθώ να βλέπω τα λάθη μου και αυτά των παικτών μου, που είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Πρέπει να σεβόμαστε ο ένας τον άλλον».