Για ανικανότητα διαχείρισης της κατάστασης που επικράτησε το καλοκαίρι στο Μάτι και κόστισε τη ζωή σε 100 ανθρώπους κατηγόρησε την κυβέρνηση ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός.

«Άλλο η παθογένεια η ιστορική του κράτους με τα προβλήματα δόμησης και αυθαιρεσίας και άλλο η διαχείριση της κρίσης» τόνισε ο κ. Σγουρός, συμπληρώνοντας πως η κυβέρνηση είναι «έκθετη» για την αμηχανία που εμφάνισε τις πρώτες στιγμές.

Παράλληλα, χαρακτήρισε «ψέματα» τις αναφορές στα αίτια που προκάλεσαν την καταστροφή (περί σχεδίου εμπρησμού ή ακραίων καιρικών συνθηκών).

«Η πολιτική συνοχής και πρόληψης, πρέπει να χαρακτηρίζει τους διοικούντες πάνω από το πρόβλημα όταν αυτό εξελίσσεται», υπογράμμισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης σε συνέντευξη στο ρ/σ ΘΕΜΑ 104,6.

Τέλος, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, υπογράμμισε για την περιφερειάρχη Ρένα Δούρου ότι η παρουσία της στα τηλεοπτικά παράθυρα αποπνέει μια «θλιβερή εικόνα».

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «δείχνει σαν να βρίσκεται στο 2014, όταν ήταν ακόμη υποψήφια και κατήγγειλε τους πάντες» και σημειώνει ότι «με 5 χρόνια διοίκησης στην πλάτη της, δεν μπορεί να εμφανίζει την εικόνα, του ανθρώπου που κουνάει το δάκτυλο στους πάντες».