Ελπίδες για εύρεση υδρογονανθράκων στην Μεσόγειο διατηρεί η Τουρκία, σύμφωνα και με δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, που έγιναν στον απόηχο και των πρόσφατων ανακαλύψεων στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.

«Αν δούμε τις ανακαλύψεις φυσικού αερίου που έγιναν ιδιαίτερα στη Μεσόγειο μπορούμε να πούμε ότι διατηρούμε ελπίδες», δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Φατίχ Ντονμέζ, επαναλαμβάνοντας ότι θα συνεχίσουν να ερευνούν για πετρέλαιο και φυσικό αέριο, όπως μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όπως είπε ο Φ. Ντονμέζ  η Τουρκία φέτος θα κάνει 140 γεωτρήσεις για πετρέλαιο και φυσικό αέριο, προσθέτοντας ότι οι 6-7 θα είναι στη θάλασσα.

«Οι γεωτρήσεις στη θάλασσα είναι πιο δύσκολες και πιο δαπανηρές. Αλλά αν δούμε τις ανακαλύψεις που έγιναν ιδιαίτερα στην ανατολική Μεσόγειο μπορούμε να πούμε ότι διατηρούμε ελπίδες. Πρώτα ο Θεός θα μοιραστούμε με σας τα καλά αυτά νέα σύντομα εάν βρούμε πηγές. Θα συνεχίσουμε να ερευνούμε. Εμείς πάντοτε λέγαμε ‘εάν υπάρχει θα το βρούμε’. Και ο λαός μας μέχρι σήμερα μας στήριζε, πρώτα ο θεός με την ηθική και υλική υποστήριξη θα το πετύχουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.