Τη μπάλα στην εξέδρα, χωρίς ουσιαστικές απαντήσεις, επιχείρησε να πετάξει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, σχετικά με την άφιξη στο «Ελ. Βενιζέλος» και την τετράωρη παραμονή του ΥΠΕΞ της Βενεζουέλας στην Ελλάδα.

Ακολουθώντας τις αρχικές ανακοινώσεις του Μεγάρου Μαξίμου που έβλεπε θεωρίες συνωμοσίας και… Σώρρα, παρομοίωσε τους βουλευτές αντιπολίτευσης με τον γνωστό συγγραφέα κατασκοπευτικών μυθιστορημάτων, Ζεράρ Ντε Βιλίε.

«Θα σας αποδείξω πως κυβερνά η αριστερά γιατί είχατε μάθει στις μπάζες» είπε ο Π. Πολάκης απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση για να προσθέσει: «Να φύγουμε λίγο από τα αεροπλάνα και την Βενεζουέλα. Ζεραρ ντε Βιλιέ έχετε καταλήξει. Το ΣΚΑΙ μίλαγε για ομηρία Τσίπρα-Μαλδίβες».

Στην συνέχεια δε, επανήλθε στη γνωστή τακτική καταγγέλλοντας υποθέσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ. «Όταν κυβέρναγε η δεξιά επί Αβραμόπουλου δώσατε στο ΚΕΕΛΠΝΟ να παραγγέλνει τεστ με 80 ευρώ την ίδια ώρα που η Πολωνία τα αγόραζε με 11 ευρώ. Μετά κατεβήκατε στα 60 ευρώ για να το ρίξετε το 2014 στα 8 ευρώ» είπε, ενώ παρουσιάζοντας μια ρύθμιση για έναν διαγωνισμό κατέληξε στο συμπέρασμα: «Έτσι κυβερνά η Αριστερά»!