Για «θεωρία συνωμοσίας», την οποία «θα ζήλευε ακόμη και ο Άρτεμης Σώρρας», κάνουν λόγο κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου μπροστά στα αναπάντητα ερωτήματα που προκλήθηκαν με αφορμή ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ για κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας που  προσγειώθηκε το Σάββατο στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

«Τα λαγωνικά του ΣΚΑΪ μας ανακάλυψαν ξανά. Από την προσγείωση ενός αεροσκάφους, το οποίο ερχόταν από την Ασία, στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με σκοπό τον ανεφοδιασμό, ο ΣΚΑΪ κατασκεύασε μια θεωρία συνωμοσίας, την οποία θα ζήλευε ακόμη και ο Άρτεμης Σώρρας», αναφέρουν οι ίδιοι κυβερνητικοί κύκλοι.

Προσθέτουν, δε, πως «η ΝΔ προφανώς έσπευσε να την υιοθετήσει, όπως προφανώς αναμέναμε» και καταλήγουν : «Το ερώτημα είναι εάν πρέπει να γελάσει ή να κλάψει κανείς με την κατάντια ενός πάλαι ποτέ σοβαρού κόμματος».

Σημειώνεται πως την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσαν πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ αναφορικά με την προσγείωση κυβερνητικού αεροσκάφους της Βενεζουέλας το μεσημέρι του Σαββάτου στην Ελλάδα.

«Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας προσγειώθηκε το Σάββατο στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και παρέμεινε στην Αθήνα για 4 ώρες στη διάρκεια των οποίων ο ΥΠΕΞ της κυβέρνησης Μαδούρο έκανε κάποιες συναντήσεις», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πειραιώς διατυπώνοντας ερωτήματα προς το Μαξίμου.

«Οι ερωτήσεις προς την κυβέρνηση είναι προφανείς: Γιατί ποιον ακριβώς λόγο έδωσε άδεια προσγείωσης στο εν λόγω αεροσκάφος, όταν οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες το αρνήθηκαν, και με ποιους ακριβώς συναντήθηκε ο εκπρόσωπος του κ. Μαδούρο;», καταλήγει η Νέα Δημοκρατία.

Yπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, στο αεροσκάφος επέβαινε υπουργός της Βενεζουέλας, ο οποίος συναντήθηκε με κάποιο πρόσωπο στην αίθουσα VIP του Ελ. Βενιζέλος. Για την ώρα δεν έχει ξεκαθαριστεί αν πρόκειται για στέλεχος της ελληνικής κυβέρνησης ή για κάποιον από την πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας.

Με πληροφορίες από : ΑΠΕ- ΜΠΕ