Το όνειρο δεκαετιών των φιλάθλων της Νότιγχαμ Φόρεστ για την κατασκευή ενός νέου, σύγχρονου γηπέδου, αναμένεται να γίνει πραγματικότητα καθώς ο Βαγγέλης Μαρινάκης προχώρησε σε μια αποκάλυψη που δημιούργησε τεράστιο ενθουσιασμό στις τάξεις των οπαδών της αγγλικής ομάδας. Το πρότζεκτ για το καινούργιο City Ground δίνει νέα διάσταση στους στόχους του αγγλικού συλλόγου και φανερώνει πως η Φόρεστ πορεύεται με το βλέμμα στο μέλλον.

Προχωρά με σταθερά βήματα για την υλοποίηση σχεδίων που αποδεικνύουν το όραμα της διοίκησης του συλλόγου. Και δεν χωρά αμφιβολία πως το νέο γήπεδο είναι θα αποτελεί σημείο αναφοράς για την Φόρεστ με την τεράστια ιστορία στο αγγλικό και ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Θα είναι όμως σημείο αναφοράς και για την πόλη του Νότιγχαμ, ένα γήπεδο που θα συμβάλει, με τις δομές που θα παρέχει, στην αθλητική και πολιτισμική ανάπτυξη της πόλης. Οι συζητήσεις της διοίκησης του αγγλικού συλλόγου με το διοικητικό συμβούλιο της πόλης κατέληξαν σε συμφωνία και η δήλωση του Βαγγέλη Μαρινάκη για το πρότζεκτ που αφορά το νέο γήπεδο, ενθουσίασε τους φιλάθλους της Νότιγχαμ.

Οι οπαδοί της αγγλικής ομάδας βλέπουν πως ο μεγαλομέτοχος του συλλόγου έχει όραμα για την Φόρεστ. Σχεδιάζει το μέλλον βάζοντας προτεραιότητες για την ομάδα και τα πλάνα για το νέο City Ground έγιναν όπως προαναφέραμε δεκτά με ενθουσιασμό από τους φίλους του αγγλικού συλλόγου.

Θα πρέπει βέβαια εδώ να σημειωθεί πως και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου άκουσαν με πολύ μεγάλη ικανοποίηση το μεγαλόπνοο σχέδιο του Βαγγέλη Μαρινάκη. Γνωρίζουν άλλωστε πολύ καλά πόσο σημαντική θα είναι για την πόλη του Νότιγχαμ η υλοποίηση της συγκεκριμένης επένδυσης και είναι στο πλευρό της διοίκησης του συλλόγου.

Οι συζητήσεις που έγιναν φανέρωσαν πως το δημοτικό συμβούλιο στηρίζει τις προσπάθειες για την κατασκευή του νέου γηπέδου, θεωρώντας πως πρόκειται για έργο που θα αναβαθμίσει την πόλη και θα συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής.

Μαρινάκης: «Θα είμαστε περήφανοι για το νέο City Ground»

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης αποκάλυψε με επίσημη δήλωση του στο σάιτ της Νότιγχαμ το πλάνο του για το νέο γήπεδο αναφέροντας χαρακτηριστικά.

«Έχουμε σημειώσει σημαντική πρόοδο από τη στιγμή της άφιξής μας κι εσείς, οι οπαδοί, έχετε κεντρικό ρόλο σε αυτό. Ο αριθμός ρεκόρ στα εισιτήρια διαρκείας δείχνουν το πάθος και την υποστήριξή σας στην ομάδα και στο όραμά μας.

Από την αρχή η στρατηγική μας δεν ήταν να δώσουμε υποσχέσεις, αλλά να κάνουμε πράξεις. Ήμασταν σαφείς όταν είπαμε ότι θέλαμε οι ενέργειές μας να είναι πιο δυνατές από τα λόγια μας. Μετά από περισσότερο από ένα χρόνο διαβουλεύσεων, είμαστε τώρα στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσουμε το όραμά μας για το νέο «The City Ground».

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συμβούλους Γιον Κόλινς και Σίμον Ρόμπινσον κι όλους τους εκπροσώπους τόσο των δήμων, όσο και των συμβουλίων του δήμου Rushcliffe για τη συνεργασία και τη δέσμευσή τους σε αυτό το έργο.

Το «City Ground» έχει εικονική ιστορία και αναμνήσεις για τους υποστηρικτές μας κι αυτές οι κληρονομιές ήταν θεμελιώδεις για την απόφασή μας να παραμείνουμε στις όχθες του ποταμού Τρεντ και να μην μετεγκατασταθούμε σε μία άλλη τοποθεσία.

Θέλουμε οι οπαδοί μας να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη λήψη αποφάσεων του συλλόγου. Η πρόθεσή μας είναι τώρα να συμβουλευτούμε τους οπαδούς μας και το ευρύτερο κοινό του Νότιγχαμ για να αποκτήσετε τις απόψεις σας πριν υποβάλετε μία επίσημη αίτηση σχεδιασμού. Σας προτρέπω να συμμετέχετε όλοι.

Αυτή η επένδυση αφορά τον σύλλογό μας και την πόλη του Νότιγχαμ και είμαστε όλοι δεσμευμένοι για να παραδώσουμε ένα μέρος που όλου θα είμαστε περήφανοι για το «The New City Ground», το σπίτι που θα έχουμε για πάντα».

Η είδηση πως η διοίκηση της Νότιγχαμ προχωρά με το βλέμμα στο μέλλον για την κατασκευή του νέου City Ground ήταν το βασικό θέμα συζήτησης μεταξύ των φιλάθλων της ομάδας, οι οποίοι βλέπουν πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης στοχεύει στην υλοποίηση σχεδίων που θα οδηγήσουν την Φόρεστ στο υψηλότερο επίπεδο του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Οι πληροφορίες για το πρότζεκτ του νέου γηπέδου

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί πως το φως της δημοσιότητας είδαν και οι πρώτες πληροφορίες αναφορικά με το πλάνο για την κατασκευή του νέου γηπέδου της Φόρεστ, με την διοίκηση του αγγλικού συλλόγου ν’ αναφέρει χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα της.

«Συμφωνήθηκε με το δημοτικό συμβούλιο η εκτεταμένη μίσθωση της γης του City Ground.

Μπορούν να ξεκινήσουν τα σχέδια ανακατασκευής του σταδίου για να εφαρμοστεί το πλάνο.

Τα πλάνα περιλαμβάνουν μια νέα κύρια κερκίδα παγκοσμίου επιπέδου και χωρητικότητας 10.000 θεατών, όπως επίσης και σημαντικές εργασίες σε όλες τις περιοχές του γηπέδου συμπεριλαμβανομένης και της Bridgford stan

d.

Το City Ground να γίνει το μεγαλύτερο στάδιο στα East Midlands με προτεινόμενη χωρητικότητα άνω των 38.000.

Οι εργασίες στη νέα κερκίδα προτείνεται να ξεκινήσουν μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2019-2020.

Το πλάνο εξασφαλίζει πως το City Ground θα παραμείνει για πολλά χρόνια η έδρα του συλλόγου.

Θα ξεκινήσει δημόσια διαβούλευση

Οι παγκοσμίου φήμης αρχιτέκτονες Benoy ηγούνται της υλοποίησης του σχεδίου.

Η Νότιγχαμ Φόρεστ επιβεβαιώνει πως μετά από εκτεταμένες διαπραγματεύσεις πως επιτεύχθηκε συμφωνία με το Δημοτικό Συμβούλιο για την εκτεταμένη μίσθωση του City Ground.

Αυτή η εκτεταμένη μίσθωση σημαίνει πως ο σύλλογος είναι σε θέση να προχωρήσει τα πλάνα του για την ανακατασκευή του City Ground και της γύρω περιοχής.

Στο επίκεντρο αυτής της ανακατασκευής θα είναι η δημιουργία μιας νέας παγκοσμίου επιπέδου κεντρικής εξέδρας και βελτιώσεις στις περιοχές Μπράιαν Κλαφ και Bridgford.

Η νέα εξέδρα Πίτερ Τέιλορ θα περιλαμβάνει την κατασκευή παγκοσμίου επιπέδου εγκαταστάσεων όπως μουσείο, ενός νέου club shop, εστιατορίου και σουιτών. Θα υπάρχουν φυσικά παροχές και βελτιωμένες εγκαταστάσεις για φιλάθλους με κινητικές δυσκολίες ενώ θα μεγαλώσει και ο χώρος για τους φιλάθλους με αναπηρικά αμαξίδια.

Η ομάδα θα εισέλθει σε μια περίοδο διαβούλευσης και δέσμευσης με τα γκρουπ που στηρίζουν το έργο πριν προχωρήσει στη αίτηση του σχεδιασμού.

Αν υπάρξουν οι απαραίτητες συγκαταθέσεις τότε ο σύλλογος ελπίζει πως οι εργασίες θα ξεκινήσουν στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2019-2020. Η νέα σύγχρονη κατασκευαστική δομή θα μετατρέψει το City Ground στο μεγαλύτερο γήπεδο στα East Midlands με χωρητικότητα 38.000 θεατών μετά την ολοκλήρωση των εργασιών.

Από το 1994 και μετά δεν έχει πραγματοποιηθεί κάποια σημαντική κατασκευαστική ανάπτυξη στο City Ground. Ακόμα όμως και οι παλιότερες εργασίες δεν μπορούν να συγκριθούν με το νέο πλάνο που έχει προταθεί.

Αυτές οι προτάσεις παρουσιάζουν την μακροπρόθεσμα στρατηγική και δέσμευση του ιδιοκτήτη κυρίου Ευάγγελου Μαρινάκη, για την πλήρη ανασυγκρότηση του συλλόγου.

Δουλεύοντας με τους παγκοσμίου φήμης αρχιτέκτονες, Benoy το πρότζεκτ γεννιέται στο Νότιγχαμ, σχεδιάζεται στο Νότιγχαμ, δημιουργείται στο Νότιγχαμ, από και για τους ανθρώπους του Νότιγχαμ.

Περισσότερες πληροφορίες θα δημοσιευτούν στην επίσημη ιστοσελίδα της Νότιγχαμ Φόρεστ. Στην ιστοσελίδα, οπαδοί και μέτοχοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες για τα πλάνα αλλά και εικόνες από την μορφή που θα έχει το γήπεδο μετά την ολοκλήρωση των έργων. Επίσης οι φίλαθλοι θα μπορούν να εκφράσουν τις απόψεις τους για το θέμα».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από