Οργή κατά της αστυνομίας, αλλά και κατά του Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος επιτρέπει στις ομάδες καταστολής να λειτουργούν κατ’ αυτόν τον τρόπο, επικρατεί στη Γαλλία, μετά και τον τελευταίο σοβαρό τραυματισμό διαδηλωτή κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων που πραγματοποίησε το κίνημα των «κίτρινων γιλέκων» για 16ο Σαββατοκύριακο στη σειρά.

Βίντεο που έχει αναρτηθεί στα social media και κάνει τον γύρο του κόσμου καταγράφει τη στιγμή που μία ομάδα «κίτρινων γιλέκων» δέχεται επίθεση από γάλλους αστυνομικούς, οι οποίοι στοχεύουν τους διαδηλωτές με σφαίρες από καουτσούκ.

Μία από τις σφαίρες των αστυνομικών πετυχαίνει στο πρόσωπο έναν άντρα. Εκείνος πέφτει αναίσθητος στον δρόμο. Αμέσως, άλλοι διαδηλωτές δημιουργούν μία ανθρώπινη ασπίδα γύρω του και καλούν ασθενοφόρο και ομάδα διάσωσης.

 Προσοχή: Σκληρές εικόνες

Αυτό το περιστατικό τυφλής αστυνομικής βίας, έρχεται να προστεθεί στα πολλά που έχουν σημειωθεί από την έναρξη των κινητοποιήσεων κατά της πολιτικής που ακολουθεί ο γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν.

Το όπλο που χρησιμοποίησε ο Γάλλος αστυνομικός εξαπέλυσε μία σφαίρα 40mm και σύμφωνα με τους νόμους της χώρας, δεν έχει θεσπιστεί στη λίστα των «θανατηφόρων».

Η αστυνομία επιβεβαίωσε τον τραυματισμό του άντρα και δήλωσε μέσω του εκπροσώπου της ότι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τη διαδικασία του επείγοντος.

Δείτε βίντεο από τα επεισόδια στις γαλλικές πόλεις: