Συνολικά 33 άτομα κρατούνται στην αίθουσα συσκέψεων της Αστυνομίας επειδή νωρίς τα χαράματα της Κυριακής τοποθέτησαν ένα μεγάλο μεταλλικό σταυρό στη ακτή Απελή, πολύ κοντά στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Συνελήφθησαν αφού τοποθέτησαν το μεγάλο μεταλλικό σταυρό, που ας σημειωθεί ότι κατασκευάσθηκε και μεταφέρθηκε από τη Χίο μαζί με μια μεγάλη τσιμεντένια βάση με τη χρήση γερανού.

Πρόκειται για τη γνωστή από το καλοκαίρι υπόθεση της τοποθέτησης ενός σταυρού στη συγκεκριμένη ακτή, γεγονός που είχε χρησιμοποιηθεί από συγκεκριμένους κύκλους και προβλημάτισε, αλλά και δίχασε μεγάλα τμήματα της τοπικής κοινωνίας.

Παλαιότερα ανάλογοι ξύλινοι σταυροί που είχαν τοποθετηθεί στην ακτή για την αποτροπή εμφάνισης μεταναστών είχαν ξηλωθεί, με την ομάδα να αποφασίζει να τοποθετήσει μεταλλικό.

Όπως έγινε γνωστό σε βάρος των «33» σχηματίζονται δικογραφίες. Το γεγονός, όπως αναφέρει το ΑΠΕ- ΜΠΕ, έχει λάβει διαστάσεις ιδιαίτερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφού οι συλληφθέντες με τα κινητά τους τηλέφωνα μέσα από τη Αστυνομία μεταδίδουν φωτογραφίες τόσο από το γεγονός όσο και από το χώρο όπου κρατούνται.