Πλήθος καλλιτέχνων, πολιτικών, δημοσιογράφων, αλλά και θαυμαστές του αγαπημένου ηθοποιού Φαίδωνα Γεωργίτση, βρέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο νεκροταφείο Νέας Σμύρνης για να πουν το τελευταίο «αντίο» στον ηθοποιό, ο οποίος πέθανε το μεσημέρι της Παρασκευής σε ηλικία 80 ετών. Ο ηθοποιός, τα τελευταία χρόνια, έδινε μάχη με τον καρκίνο στον εγκέφαλο.

Παρούσα η Μαίρη Χρονοπούλου, που παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει δεν θα μπορούσε να μηνι πει το δικό της αντίο στον Φαίδωνα Γεωργίτση. Οι δυο τους είχαν συνεργαστεί σε μερικές από τις πιο επιτυχημένες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου.

Ανάμεσά τους και η ταινία «Μια Κυρία στα μπουζούκια», όπου η Μαίρη Χρονοπούλου είχε τραγουδήσει το θρυλικό «Του αγοριού απέναντι». Αυτό θυμήθηκε η σπουδαία ηθοποιός και ήταν ο τρόπος που επέλεξε να αποχαιρετίσει τον Φαίδωνα Γεωργίτση.

Το στεφάνι της προκάλεσε ρίγη συγκίνησης αφού έγραφε επάνω «Αγόρι μου απέναντι, αντίο».

Στο νεκροταφείο της Νέας Σμύρνης βρέθηκαν, επίσης, η Ζωζώ Σαπουντζάκη, η Μαίρη Βιδάλη, ο Σπύρος Μπιμπίλας, η Άννα Φόνσου.

Ποιος ήταν ο Φαίδων Γεωργίτσης

Ο Φαίδων Γεωργίτσης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1939. Σπούδασε στις Δραματικές Σχολές των Καρόλου Κουν, Χρήστου Βλαχιώτη και Πέλου Κατσέλη. Στον κινηματογράφο πρωτοεμφανίστηκε στην ταινία «Ποτέ την Κυριακή» του Ζυλ Ντασέν το 1960.

Έγινε δημοφιλής μέσα από τις ταινίες της Φίνος Φιλμς σε σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη, με συμπρωταγωνιστές τη Ζωή Λάσκαρη, τη Μαίρη Χρονοπούλου, τον Κώστα Βουτσά, τη Μάρθα Καραγιάννη κ.ά. Ξεχώρισε για το ταλέντο του στις ταινίες «Οι θαλασσιές οι χάντρες», «Νύχτα γάμου», «Ένας ιππότης για τη Βασούλα», «Μια κυρία στα μπουζούκια» κ.ά.

Το παρατσούκλι, μάλιστα, που είχε την δεκαετία του ‘70 δεν ήταν άλλο από το «Έλληνας Τζέιμς Ντιν».

Στο θέατρο, είχε συνεργαστεί με το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, αλλά και με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και τον Μ. Βολανάκη.

Στην τηλεόραση εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1972 στη σειρά «Κόκκινο δαχτυλίδι», είχε παίξει επίσης στους θρυλικούς Πανθέους, ενώ έγινε πάλι δημοφιλής τη δεκαετία του ΄90 μέσα από τις καθημερινές τηλεοπτικές σειρές «Καλημέρα Ζωή» και «Λάμψη» του Νίκου Φώσκολου.

Είχε επίσης ασχοληθεί με τη σκηνοθεσία σε θεατρικά και σε κινηματογραφικά έργα.

Είχε παντρευτεί δύο φορές, την πρώτη με την ηθοποιό Μπέτυ Αρβανίτη και τη δεύτερη με την Μπέτσυ Γεωργίτση, με την οποία είχε αποκτήσει δυο παιδιά. Το ζευγάρι είχε δημιουργήσει τον δικό του θεατρικό θίασο, στο Κορωπί.