Μπορεί το το ύψος των ανδρών να έγινε σε δύο γκρουπ, ωστόσο τα προβλήματα που κλήθηκαν να ξεπεράσουν οι συμμετέχοντες ήταν αρκετά. Ο περιορισμένος αγωνιστικός χώρος, αλλά και οι συνεχόμενες διακοπές του αγώνα εξαιτίας των εκκινήσεων των 400 μ. ταλαιπώρησαν αρκετά τους αθλητές

Παρόλα αυτά, ο Κώστας Μπανιώτης έκανε αυτό που έπρεπε και μπορούσε και με άλμα στα 2,25 μ., προκρίθηκε στον τελικό του ύψους (Σάββατο, 20.00) στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Γλασκώβης. Ο άλτης του Γιώργου Τσούγκου ξεπέρασε με την πρώτη τα 2,16 μ., με την τρίτη τα 2,21 μ. και με την δεύτερη τα 2,25 μέτρα. Ο αθλητής στη συνέχεια δοκίμασε στα 2,28 μ., όσο και το όριο του τελικού, όπου είχε καλή τρίτη προσπάθεια. Το συγκεκριμένο ύψος ξεπέρασε μόνο ο Γερμανός Πριμπίλκο ενώ, οι υπόλοιπες επτά θέσεις συμπληρώθηκαν από τους άλτες που πέρασαν το 2,25 μέτρα.

«Είχα αρκετές δυσκολίες, αφού η φόρα μου είναι μεγάλη και δεν μου έφτανε ο χώρος με αποτέλεσμα να βγαίνω ψηλά στη στροφή και να πατάω καλώδια. Ο τελικός θα είναι εντελώς διαφορετικός και ανοιχτός για όλους. Είμαι καλά και θέλω να το δείξω στον τελικό, διεκδικώντας μια θέση ψηλά στην κατάταξη. Αυτός που θα είναι πιο ξεκούραστω θα είναι κι αυτός που θα είναι πιο ανταγωνιστικός», είπε ο Μπανιώτης που θα συμμετάσχει για τέταρτη φορά σε τελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Οι οχτώ του τελικού

Πριμπίλκο (Γερμανία) 2,28 μ.

Προτσένκο (Ουκρανία) 2,25 μ.

Μπεντνάρεκ (Λετονία) 2,25 μ.

Μπέικερ (Μ. Βρετανία) 2,25 μ.

Ταμπέρι (Ιταλία) 2,25 μ.

Βέντριχ (Γερμανία) 2,25 μ.

Ιβάνοβ (Βουλγαρία) 2,25 μ.

Μπανιώτης (Ελλάδα) 2,25 μ.