Σε νέα καταγγελία για «προεκλογικά ρουσφέτια ΣΥΡΙΖΑ» προέβη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Η ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζει ότι 526 σχολικοί φύλακες που είχαν μεταφερθεί στα Νοσοκομεία μετά από διαθεσιμότητα ως βοηθητικό Υγειονομικό Προσωπικό (Τραυματιοφορείς) επιστρέφουν στους Δήμους με ρύθμιση που κατατέθηκε στη Βουλή σε Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών από τον κ. Χαρίτση.

«Η μετάταξη γίνεται με μεταφορά της θέσης τους με την προϋπόθεση ότι την ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων το ποσοστό κάλυψης των θέσεων στα Νοσοκομεία προέλευσης της ειδικότητας ΥΕ Βοηθητικό Υγειονομικό να ανέρχεται σε ποσοστό τουλάχιστον 50%» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.

Εκτός νοσοκομείων 526 τραυματιοφορείς

Η ΠΟΕΔΗΝ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «με μανδύα την αποκατάσταση της αδικίας σε βάρος των συναδέλφων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, προχωράει σε προεκλογικά ρουσφέτια, χωρίς να υπολογίζει τις συνέπειες από την αποχώρηση των Τραυματιοφορέων από τα Νοσοκομεία», ενώ κάνει έκκληση στον υπουργό Υγείας «να προκηρύξει άμεσα τις 526 θέσεις Τραυματιοφορέων, πρώτα να προσληφθούν και μετά να μεταταχθούν οι πρώην Σχολικοί Φύλακες».

Καταλήγει αναφέροντας ότι «οι ελλείψεις σε Τραυματιοφορείς είναι μεγάλες και με την αποχώρηση τόσου μεγάλου αριθμού υπαλλήλων θα επιδεινωθεί η ταλαιπωρία των ασθενών στα ΤΕΠ και στα υπόλοιπα τμήματα των Νοσοκομείων».