Ο Ολυμπιακός γνώριζε πριν την έναρξη του αγώνα με τη Λαμία ότι δεν θα έπαιρνε τίποτε που δεν το δικαιούνταν. Γνώριζε εξ αρχής ότι έπρεπε να μπει στο παιχνίδι αποφασισμένος να τελειώσει την πρόκριση από το πρώτο λεπτό. Διότι γνώριζε πως κανείς δεν ήθελε να συνεχίσει. Αυτό επιβεβαιώθηκε, με τον Κομίνη να κάνει τη δουλειά του. Δεν έδωσε ένα πέναλτι μαρς, δεν έδωσε ακόμη δύο που σε μια φυσιολογική κατάσταση και μια νορμάλ ποδοσφαιρική χώρα θα δίνονταν, αλλά τουλάχιστον έδωσε ένα. Αλλά αυτό το ένα ο Κώστας Φορτούνης δεν μπόρεσε να το μετουσιώσει σε γκολ. Νικήθηκε από τον ευρισκόμενο σε αγωνιστική έκσταση, ανίκητο Σαράνοφ, το γκολ του Τομάς στο 52′ δεν βρήκε απάντηση και έτσι φυσιολογικά ήρθε ο αποκλεισμός (0-1).

Ο Ολυμπιακός δημιούργησε 30 τελικές προσπάθειες στο παιχνίδι με τη Λαμία. Στο τέρμα έφτασαν οι 18 εξ αυτών. Αλλά καμία δεν έφτασε στα δίχτυα του Σέρβου γκολκίπερ της Λαμίας, που ντύθηκε… Κασίγιας και οδήγησε την ομάδα του σε μία ιστορικής σημασίας νίκη. Σε μία ονειρική πρόκριση για τον σύλλογο της Φθιώτιδας, μέσα στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Ο Ολυμπιακός έπαιξε με τη φωτιά. Δεν έκανε γκολ τις ασύλληπτες ευκαιρίες που δημιούργησε, άργησε να μπει στο πνεύμα του αγώνα και εν τέλει έμεινε εκτός ημιτελικών. Προς ικανοποίηση όλων εκείνων που έχουν βαλθεί να τον κυνηγούν και να του κάνουν τη ζωή δύσκολη.

Η ομάδα του Μάκη Χάβου κατάφερε να σκοράρει στην μοναδική της τελική στην αναμέτρηση, είχε με το μέρος την την Θεά Τύχη, είχε σε απίστευτο βράδυ τον Σαράνοφ (που κατάφερε να αποκρούσει ακόμα και το πέναλτι του Φορτούνη στο 86ο λεπτό) και σε συνάρτηση με τις αποφάσεις του Κομίνη πήρε ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά του θεσμού, αποκλείοντας τον Ολυμπιακό από τη συνέχεια του Κυπέλλου Ελλάδας (0-1, μετά το 3-3 στο πρώτο ματς).

Η πρώτη απειλή μόλις στο 2ο λεπτό, ο Σαράνοφ έδειξε τις… προθέσεις του

Οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα. Μπήκαν δυναμικά στην αναμέτρηση, κυκλοφορούσαν την μπάλα, ψάχνοντας το κενό στην άμυνα της Λαμίας. Η κατοχή έφτασε μέχρι το 72% υπέρ των Ερυθρόλευκων, με τον Λοντίγκιν να έχει θέση θεατή. Μόλις στο 2ο λεπτό ο Νάτχο έκανε το σουτ εκτός περιοχής και ο Σαράνοφ με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε. Στο 9′ ο Μασούρας έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Σαράνοφ ήταν παρών, στο 18’ το σουτ του Σολδάνο πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Τρία λεπτά μετά, ο Μασούρας επιχείρησε το σουτ με τον Σαράνοφ να είναι σε κατάλληλη θέση, ξανά. Οι Πειραιώτες έκανα το γνωστό τους παιχνίδι. Πίεζαν ψηλά και προσπαθούσαν με σωστή κυκλοφορία να διασπάσουν την καλοστημένη άμυνα της Λαμίας. Στο 26′ ο Μπουχαλάκης έκανε υπέροχη κάθετη στον Γκερέρο στην περιοχή, αλλά το διαγώνιο τελείωμα του Ισπανού κατέληξε πάνω στον Σαράνοφ. Στο 31 η κεφαλιά του Μπουχαλάκη δεν βρήκε στόχο καθώς ο Σέρβος κίπερ ήταν και πάλι παρών. Στο 41′ ο Σαράνοφ μπλόκαρε και την προβολή του Γκερέρο, ενώ ο Μασούρας δεν βρήκε στόχο εντός περιοχής.

Στην επανάληψη, συγκεκριμένα στο 51ο λεπτό, ο Σολδάνο πήρε την κεφαλιά με τον… Σαράνοφ να μπλοκάρει. Δύο λεπτά αργότερα, ο Σκόνδρας σέντραρε από δεξιά, ο Επστάιν σούταρε προς την εστία (σουτ που εν τέλει βγήκε σε σέντρα) και ο αμαρκάριστος στην μικρή περιοχή Τομάς με προβολή έκανε το 0-1 για την ομάδα. Στο 54′ ο Νάτχο σούταρε με τον Σέρβο κίπερ να αποκρούει. Στο 62′ ο Κομίνης δεν είδε το πέναλτι σε χέρι του Πλιάτσικα, σε σουτ του Φορτούνη. Στο 64′ οι γηπεδούχοι «άγγιξαν» την ισοφάριση, με τον Σαράνοφ να σώζει την εστία του σε κεφαλιά του Ποντένσε από την καρδιά της περιοχής.

Ο Σέρβος κίπερ τους «εξουδετέρωσε» όλους!

Στο 70′ ο Μασούρας δεν βρήκε την μπάλα με προβολή και στη συνέχεια ο Σαράνοφ είπε «όχι» ξανά, στον Γκιγέρμε αυτή τη φορά. Στο 77ο λεπτό, ο  Χασάν σπατάλησε το εξαιρετικό γύρισμα του Φορτούνη, σουτάροντας άουτ. Στο 81΄ ο Μασούρας δεν κατάφερε να σκοράρει από την μικρή περιοχή, με τον Πλιάτσικα να να διώχνει σε κόρνερ, ο Ποντένσε είδε το σουτ του να σταματάει στα σώματα, ενώ στο 86ο λεπτό ο Ασίγκμπα ανέτρεψε τον Ποντένσε, ο Κομίνης έδωσε σωστά την παράβαση αλλά ο Σαράνοφ νίκησε και τον Φορτούνη!

Παρά τον συγκλονιστικό επιθετικό μονόλογο των παικτών του Μαρτίνς, καμία από τις συνολικά 28 ευκαιρίες που δημιούργησαν δεν κατέληξε στα δίχτυα της Λαμίας, το 0-1 παρέμεινε ως το τέλος και κάπως έτσι η ομάδα της Φθιώτιδας έφτασε σε μια ιστορική πρόκριση.

Ολυμπιακός – Λαμία 0-1

Γήπεδο: Γ. Καραϊσκάκης

Διαιτητής: Γιώργος Κομίνης (Θεσπρωτίας)

Βοηθοί: Χασάν Κούλα (Ξάνθης), Ράινχαρντ Μπουξμπάουμ (Αν. Αττικής)

Τέταρτος: Ευάγγελος Γρατσάνης (Τρικάλων)

Το κλειδί: Ο μη καταλογισμός του πέναλτι στο χέρι του Πλιάτσικα στο 63ο λεπτό, αλλάζει άρδην την εξέλιξη της αναμέτρησης

Το 10άρι: Ξεκάθαρος MVP στο παιχνίδι ο Σαράνοφ ο οποίος πραγματοποίησε 19 επεμβάσεις.

Γιατί κόουτς: Το εκτεταμένο rotation που έκανε ο Μαρτίνς δεν απέδωσε καρπούς. Βέβαια ο Πορτογάλος έσπευσε να κάνει και τις τρεις αλλαγές του άμεσα, μόλις η ομάδα του βρέθηκε πίσω στο σκορ, αλλά το πολυπόθητο τέρμα δεν ήρθε τελικά ποτέ.

Στον πάγκο: 

ΓΚΟΛ: 52′ Τομάς

Δοκάρια: –

Κίτρινες: 39′ Μπουχαλάκης

Kόκκινες: –

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Λοντίγκιν, Κούτρης, Σισέ, Μιράντα, Τσιμίκας, Γκιγέρμε, Μπουχαλάκης (57’ Φορτούνης), Μασούρας, Νάτχο, Γκερέρο (57’ Ποντένσε), Σολδάνο (66’ Χασάν).

Λαμία (Μάκης Χάβος): Σαράνοφ, Ασίγκμπα, Καρυπίδης, Πλιάτσικας, Σκόνδρας, Μπεχαράνο (80’ Βασιλαντωνόπουλος), Μπλάζιτς (68’ Μπουλούλης), Ασούμπρε (59’ Ρόμανιτς), Τομάς, Επστάιν, Καραμάνος.