Την παρέμβαση του προϊσταμένου της  Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Βαγγέλη Ιωαννίδη προκάλεσε η δημοσιοποίηση της συνομιλίας του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη με τον  διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα αναφορικά με το δάνειο των 100.000 ευρώ που έλαβε ο κ. Πολάκης  από την ATTICA BANK.

Αντικείμενο της έρευνας που διέταξε ο εισαγγελικός λειτουργός είναι να διαπιστωθεί  αν  η επίμαχη συνομιλία καταγράφηκε  χωρίς συναίνεση κι εφόσον διαπιστωθεί κάτι τέτοιο να εξεταστεί στη συνέχεια το πώς έγινε η διαρροή αυτής σε ηλεκτρονικά  μέσα ενημέρωσης.

Σε περίπτωση που κατά τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης προκύψουν ενδείξεις  ότι η καταγραφή  της συνομιλίας που είδε το φως της δημοσιότητας έγινε από τον κ.Πολάκη, τότε η δικογραφία  θα διαβιβαστεί στη Βουλή τα μέλη της οποίας με βάση το Σύνταγμα  έχουν  την αποκλειστική αρμοδιότητα  να κρίνουν  επί της ουσίας για ενέργειες  που αφορούν σε πολιτικά πρόσωπα ή μέλη του Κοινοβουλίου.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι με βάση τις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα  η παραβίαση απορρήτου τηλεφωνικής επικοινωνίας  και της προφορικής συνομιλίας, χωρίς τη συναίνεση όλων των μερών, είναι κακούργημα και η προβλεπόμενη τιμωρία φτάνει ακόμα και τα 10 χρόνια κάθειρξη.