Πρόστιμο για έναν αν μη τι άλλο πρωτόγνωρο λόγο επιβλήθηκε στη Λιντς από την FA. Συγκεκριμένα, η αγγλική ομάδα κλήθηκε να πληρώσει το ποσό των 230.000 ευρώ για…κατασκοπεία.

Το λεγόμενο Spygate, όπως αποκαλείται στο νησί έχει αναδυθεί στην επιφάνεια από τον προηγούμενο μήνα, με πρωταγωνιστές τον βρετανικό σύλλογο και ιδίως τον τεχνικό της ομάδας, Μαρσέλο Μπιέλσα.

Ο Αργεντινός, όπως παραδέχθηκε, είχε στείλει ανθρώπους να κατασκοπεύσουν τις προπονήσεις της Ντέρμπι Κάουντι ενόψει της μεταξύ τους αναμέτρησης, κάτι που έγινε αντιληπτό από τους ιθύνοντες των «κριαριών».

Το σκηνικό αυτό προκάλεσε ένα ντόμινο αποκαλύψεων, με τον Μπιέλσα να παραδέχεται πως παρακολουθεί όλες τις ομάδες της Championship. Μάλιστα, ο «Ελ Λόκο» δεν είχε διαστάσει να παρουσιάσει σε συνέντευξη Τύπου τον τρόπο που κατασκοπεύει τους αντιπάλους του, προκαλώντας κύμα αντιδράσεων στην Αγγλία.

Πολλοί σύλλογοι κατήγγειλαν τις ενέργειες του 63χρονου στην Αγγλική Ομοσπονδία και εκείνη με τη σειρά της πήρε τελικά θέση, αναγκάζοντας τη Λιντς να πληρώσει για τις… μεθόδους του προπονητή της.