Συνέντευξη στους Financial Times για τη Συμφωνία των Πρεσπών και τη μετονομασία της ΠΓΔΜ σε Βόρεια Μακεδονία έδωσε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων  Ζόραν Ζάεφ, λέγοντας ότι ο ίδιος αλλά και ο Αλέξης Τσίπρας  φοβόντουσαν ότι η συμφωνία τους θα τους καθιστούσε «πολιτικά νεκρούς». Ο Ζ. Ζάεφ υποστήριξε ότι η στήριξη των Σκοπιανών στη συμφωνία αυξάνεται και ότι «οι πολίτες ακολουθούν τους ηγέτες που λαμβάνουν δύσκολες αποφάσεις».

«Τη στιγμή της υπογραφής της Συμφωνίας με την Ελλάδα μόνο το 17% των Σκοπιανών υποστήριζαν τη νέα ονομασία… τώρα είναι στο 60% το ποσοστό όσων υποστηρίζουν τη λύση» αναφέρει ο Ζάεφ επικαλούμενος δημοσκοπήσεις, ενώ σύμφωνα με τους FT αρκετοί «Μακεδόνες» κατηγορούσαν τον πρωθυπουργό των Σκοπίων ότι έδωσε πολλά στην Αθήνα και τον Νίκολα Γκρούεφσκι για συμβιβασμούς.

Η συνέντευξη στους Financial Times δόθηκε ώρες μετά την υπογραφή της εισδοχής πρωτοκόλλου των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και ο Ζάεφ σημειώνει ότι «σήμερα έχουμε μια θέση στα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ και… πολύ σύντομα θα έχουμε και δικαίωμα ψήφου. Μία ψήφος για τη Βόρεια Μακεδονία, μία ψήφος για τη Μεγάλη Βρετανία, μια ψήφος για τις ΗΠΑ, μια για τη Γερμανία… Θα είμαστε ίσοι όλοι εκεί. Είναι μεγάλη τιμή για εμάς».

Αναφερόμενος στην αντίδραση της Ρωσίας στη διεύρυνση του ΝΑΤΟ, ο Ζόραν Ζάεφ σημειώνει ότι θα ήθελε μεγαλύτερη συνεργασία με τη Ρωσία. «Δεν έχουμε αρκετές πέτρες για να επιτεθούμε στη Ρωσία. Δεν περιμένω να συμβεί κάτι κατά τη διάρκεια της ένταξης στο ΝΑΤΟ γιατί δεν αποτελούμε απειλή για κανέναν».

Ο Ζόραν Ζάεφ αναφέρεται επίσης στις οικονομικές προοπτικές για τη χώρα του λέγοντας ότι αναμένει ένα οικονομικό μέρισμα από τη συμφωνία με τις κατάλληλες μεταρρυθμίσεις.