Η Βουλιαγμένη κατέκτησε το τρόπαιο στο 2ο κύπελλο στο πόλο γυναικών που ολοκληρώθηκε στη Χίο. Επικράτησε 10-8 του Ολυμπιακό στον τελικό του φάιναλ φορ και πανηγύρισε τον πρώτο τίτλο της μετά από έξι χρόνια. Παράλληλα, ο ΝΟΒ «απάντησε» για την ήττα του στον τελικό της περυσινής «παρθενικής» διοργάνωσης στο Καρπενήσι (οι «ερυθρόλευκες» είχαν επικρατήσει με 14-11).

Προκειμένου να φτάσει στην επιτυχία, ο ΝΟΒ στηρίχθηκε στην πολύ καλή άμυνά του, ενώ είχε και σε πολύ καλή ημέρα την Άσλεϊ Τζόνσον, η οποία αναδείχθηκε MVP του φάιναλ φορ και καλύτερη τερματοφύλακας. Με αυτόν τον τρόπο η Βουλιαγμένη… απενεργοποίησε τα «όπλα» του Ολυμπιακού, ιδίως στον φουνταριστό και στην παίκτρια παραπάνω, ενώ στην επίθεση κατάφερνε να βρίσκει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα, με αποτέλεσμα να παίρνει το προβάδισμα σε κρίσιμα σημεία και τις «ερυθρόλευκες» να ισοφαρίζουν. Στο ξεκίνημα του τετάρτου οκταλέπτου ο ΝΟΒ ανέκτησε προβάδισμα δύο τερμάτων, ενώ περίπου ένα λεπτό πριν το τέλος προηγήθηκε 10-7, «κλειδώνοντας» ουσιαστικά τη νίκη και το τρόπαιο.

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χάρης Παυλίδης): Διαμαντοπούλου Χρ., Πλευρίτου Ελ., Έγκενς 2, Ελευθεριάδου, Μανωλιουδάκη, Αβραμίδου 3, Ασημάκη 1, Πλευρίτου Μ., Μπάκλινγκ, Πλευρίτου Β., Τσουκαλά 1, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου, Παπαναστασίου Δ., Κανετίδου.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Αλεξία Καμμένου): Τζόνσον, Χαραλαμπίδη Στ. 1, Χυδηριώτη 3, Ελληνιάδη, Κοκκινάκη, Ξενάκη 1, Νίνου Ειρ. 3, Πάτρα, Κώτσια, Διαμαντοπούλου Β., Ράνεϊ 2, Μαστροκάλου, Κοτσιώνη, Νίνου Π., Γιαννοπούλου.