Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον Παναθηναϊκό και τον Νικ Καλάθη ο Λούκα Ντόντσιτς.

Ο Σλοβένος σούπερ σταρ των Ντάλας Μάβερικς στις δηλώσεις του ενόψει του Rising Challenger, χαρακτήρισε την έδρα του Τριφυλλιού ως τη δυσκολότερη στην Ευρώπη και επισήμανε ότι ο Ελληνας γκαρντ θα μπορούσε να αγωνίζεται ως βασικός στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.

Παράλληλα, ερωτηθείς για το ποιος θεωρεί ότι πρέπει να αναδειχθεί MVP στην κανονική διάρκεια του ΝΒΑ, τόνισε ότι το βραβείο θα πρέπει να καταλήξει σε έναν εκ των Γιάννη Αντετοκούνμπο ή Τζέιμς Χάρντεν.

Μεταξύ άλλων δήλωσε:

Για το ποιες είναι οι πιο δύσκολες έδρες στην Ευρώπη: «Θα έλεγα ότι η πιο δύσκολη έδρα ήταν του Παναθηναϊκού, της Φενέρ και της Μακάμπι».

Για το ποιοι Ευρωπαίοι θα μπορούσαν να πρωταγωνιστήσουν σε ομάδα του ΝΒΑ: «Πολλοί παίκτες. Θα διάλεγα τον Γιουλ, τον Αντονι Ράντολφ και τον Καλάθη».

Για το πώς ένιωσε που δεν μπήκε στο All Star Game: «Είδα τις ψήφους του κοινού και απογοητεύτηκα που δεν μπήκα, αλλά είμαι ευτυχισμένος που είμαι σε αυτό το πρωτάθλημα. Είμαι ακόμα στην πρώτη μου χρονιά, θα προσπαθήσω να είμαι του χρόνου».

Για το αν θεωρεί ότι μαζί με τον Γιάννη εκπροσωπούν το ευρωπαϊκό μπάσκετ στο ΝΒΑ: «Όχι μόνο εμείς, υπάρχουν πολλοί Ευρωπαίοι παίκτες που μπορούν να το κάνουν, όμως ο κορυφαίος είναι ο Γιάννης σίγουρα. Είναι απίστευτος, ο τρόπος που παίζει είναι απίστευτος».

Για το ποιος πρέπει να να πάρει το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη: «Είτε ο Τζέιμς Χάρντεν, είτε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πρέπει να πάρουν το βραβείο του MVP».