Νέα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για πώληση της Νιούκαστλ, φιλοξενούν τα αγγλικά ΜΜΕ. Όπως υποστηρίζουν ο ιδιοκτήτης της αγγλικής ομάδας, Μάικ Ασλεϊ, έχει πάρει την απόφαση να παραχωρήσει την πλειοψηφία των μετοχών.

Μάλιστα συμπληρώνουν ότι οι επαφές αναμένεται να ολοκληρωθούν έως το τέλος της σεζόν.

Οσον αφορά τον αγοραστή, πάντοτε σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα, η Αμάντα Στέιβλι επανέρχεται στην υπόθεση διεκδίκησης των μετοχών της αγγλικής ομάδας.

Η οικονομολόγος και επικεφαλής της επενδυτικής εταιρείας PCP Capital Partners, επανέρχεται στο προσκήνιο και αναμένεται να καταθέσει νέα πρόταση για την αγορά της ομάδας της βόρειας Αγγλίας.

«Παραμένουμε ένθερμοι υποστηρικτές της Νιούκαστλ και θαυμάζουμε την ομάδα. Παραμένει μια ενδιαφέρουσα περίπτωση για εμάς, οι οπαδοί είναι εκπληκτικοί, όμως κοιτάζουμε παράλληλα και άλλες ομάδες», σχολίασε σχετικά η Στέιβλι.

Παράλληλα, ο Ασλεϊ, που είναι τα τελευταία δέκα χρόνια ιδιοκτήτης των «ανθρακωρύχων» επιβεβαίωσε πως βρίσκεται σε επαφές με πιθανούς επενδυτές.

Ο 53χρονος επιχειρηματίας δεν έχει καταφέρει να κερδίσει την αγάπη των οπαδών της ομάδας από τότε που ανέλαβε το 2007. Μια μεγάλη μερίδα διαμαρτύρεται έντονα για τον τρόπο που διοικεί το σύλλογο.

Η 44χρονη Βρετανίδα επιχειρηματίας, Αμάντα Στέιβλι, σύμφωνα με πληροφορίες ενδιαφέρεται να επενδύσει αγοράζοντας το πλειοψηφικό πακέτο. Ο Ασλεϊ είχε ξαναβάλει την ομάδα σε διαδικασία πώλησης το 2008, μετά από πλήθος διαμαρτυριών του κόσμου για την αποχώρηση του Κέβιν Κίγκαν από το πόστο του προπονητή. Το κόστος της πώλησης αναμένεται να ξεπεράσει τα 400 εκατ. ευρώ.