Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποκλείστηκε από τον πρώτο γύρο στο τουρνουά του Ρότερνταμ. Ο 20χρονος πρωταθλητής, ηττήθηκε από τον Βόσνιο Νταμίρ Ντζουμούρ με 6-4,6-1,7-5 σε μία ώρα και 54 λεπτά και αποχαιρέτησε το Ρότερνταμ από το πρώτο παιχνίδι.

Ο Τσιτσιπάς έχασε λοιπόν και τη δεύτερη ευκαιρία να μαζέψει πόντους, ενόψει της δύσκολης συνέχειας που ακολουθεί καθώς τον επόμενο μήνα θα αγωνιστεί σε δύο τουρνουά Masters στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Ελληνας πρωταθλητής αντιμετώπισε πολλά προβλήματα από τον 26χρονο Βόσνιο (Νο 56), ο οποίος τον πίεσε αρκετά τόσο στο πρώτο όσο και στο τρίτο και καθοριστικό σετ. Ο Τσιτσιπάς ήταν εξαιρετικός μόνο στο δεύτερο, όταν με όπλο το καταπληκτικό σερβίς του (87% επιτυχία στο πρώτο σερβίς) επικράτησε 6-1, καθώς δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Ντζουμούρ. Στο τρίτο, ο Βόσνιος προηγήθηκε 4-1, ο Τσιτσιπάς απάντησε σε 4-4 και στη συνέχεια σε 5-5 (σβήνοντας δύο μπρέικ πόιντς), όμως τα λάθη του στα δύο επόμενα έφεραν την ήττα και τον αποκλεισμό. Ο 20χρονος δεν είχε «καθαρό» μυαλό στα κρίσιμα σημεία, έβγαλε εκνευρισμό και είναι χαρακτηριστικό ότι οι αριθμοί του ήταν καλύτεροι από αυτιύς του Βόσνιου. Οκτώ άσσοι έναντι ενός, 67% στο πρώτο σερβίς έναντι 66%, αλλά και μόλις ένα διπλό λάθος στο σερβίς έναντι τεσσάρων.