Για fake news, κάνει λόγο ο Γιώργος Κατρούγκαλος, μετά το σάλο που προκλήθηκε από τις «υποτιθέμενες» δηλώσεις του περί «μπλόκου» βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην πρότασή του, σχετικά με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, κατηγορώντας ταυτόχρονα τη Νέα Δημοκρατία ότι ήθελε να «αλλοιώσει» την ψηφοφορία.

«Το τελευταίο ημίωρο – μια ώρα δέχθηκα πολλά τηλεφωνήματα. Κυκλοφορεί ως fake news ότι τάχα δήλωσα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποσύρει τις προτάσεις για το άρθρο 32. Όσο αυτό είναι στο επίπεδο των fake news η συζήτηση περιορίζεται στα προβλήματα της δημοκρατίας. Πληροφορήθηκα όμως ότι επί αυτού του fake news τοποθετήθηκε η ΝΔ. Αυτό είναι μεγάλο ολίσθημα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κατρούγκαλος στην Ολομέλεια για να συνεχίσει:

«Η ΝΔ κάνει αυτή την κοινοβουλευτική πονηριά και μετά τη συμπληρώνει με χειρότερο ατόπημα. Να τοποθετείται με δήλωση που δεν έγινε ποτέ. Η συζήτηση στην επιτροπή πήγε καλά γιατί υπήρξε σεβασμός και δεν καταφεύγαμε σε fake news Μην σκιαμαχείτε. Να έχετε ήθος και να μην τοποθετείστε επι fake news. Να ανταλλάξουμε επιχειρήματα όχι με fake news και δηλώσεις που δεν υπάρχουν».

Υπενθυμίζεται ότι υπήρχαν πληροφορίες για πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να μπλοκάρει την υπερψήφιση του άρθρου 32 σχετικά με την αποσύνδεση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας μετά τον καβγά που έχει ξεσπάσει για το περιεχόμενο των υπό αναθεώρηση άρθρων.

Πηγές ΝΔ: Να ολοκληρωθεί η πλήρης αυτογελοιοποίηση της κυβέρνησης-κουρελού

Για πλήρη αυτογελοιοποίηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έκαναν λόγο νωρίτερα πηγές της Νέας Δημοκρατιάς με αφορμή τις δηλώσεις Γιώργου Κατρούγκαλου.

«Η καταγέλαστη δήλωση του κ. Κατρούγκαλου ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σκέφτονται, λέει, να μην ψηφίσουν κάποιες από τις δικές τους συνταγματικές προτάσεις, από φόβο μήπως τις ψηφίσει και η ΝΔ, θα μείνει στην Ιστορία ως μνημείο κοινοβουλευτικού αυτοεξευτελισμού: Είναι η πρώτη φορά που μια κυβέρνηση όχι μόνον ομολογεί ότι θα χάσει τις επόμενες εκλογές, αλλά ότι ο αντίπαλός της θα έχει και την αυτοδυναμία» υπογράμμισαν πηγές της ΝΔ προσθέτοντας πως «για να ολοκληρωθεί η πλήρης αυτογελοιοποίηση της κυβέρνησης-κουρελού, προτείνουμε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που θα καταψηφίσουν τις προτάσεις τους, να πάνε μετά, όλοι μαζί, και για γκαζόζες».