Ενώπιον της ολομέλειας της Βουλής,  ορκίστηκε την Δευτέρα ο Τέρενς Κουίκ, ο οποίος καταλαμβάνει την βουλευτική έδρα του παραιτηθέντος από το αξίωμα, Θανάση Παπαχριστόπουλου.

Ο Τέρενς Κουίκ θα αντικαταστήσει τον ανεξάρτητο πια βουλευτή Θανάση Παπαχριστόπουλο, ο οποίος παραιτήθηκε μετά την υπερψήφιση του πρωτοκόλλου ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ.

Επίσης αναµένεται και τυπικά να δροµολογηθούν οι διαδικασίες διάλυσης της ΚΟ των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, αφού δεν πληρούν τα κριτήρια του άρθρου 15 παράγραφος 2 του Κανονισµού της Βουλής, που απαιτεί πέντε βουλευτές εκλεγµένους µε το ίδιο κόµµα.

Ο Τέρενς Κουικ, ο οποίος είναι ο 22ος ανεξάρτητος βουλευτής του Κοινοβουλίου, κατέθεσε στον πρόεδρο της Βουλής επιστολή, με την οποία δηλώνει ότι θα στηρίξει την κυβέρνηση μέχρι την τελευταία ημέρα της συνταγματικής της θητείας.

Στην επιστολή του, ο Τέρενς Κουίκ αναφέρει:

«Κύριε πρόεδρε του Ελληνικού Κοινοβουλίου,

Μετά την σημερινή ορκωμοσία μου ως 22ος Ανεξάρτητος Βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου, σας ενημερώνω ότι ασκώντας το δικαίωμα που μου παρέχει το Σύνταγμα, να ψηφίζω κατά συνείδηση, θα στηρίζω τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης με βάση το σύνολο του κυβερνητικού προγράμματος που ψήφισαν δύο φορές Ιανουάριο και Σεπτέμβριο 2015 τα τότε συγκυβερνώντα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Όπως και αυτές που απορρέουν από τον τελευταίο προϋπολογισμό που επίσης ψήφισαν στο σύνολό του τον Δεκέμβριο 2018, τα τότε τα τότε συγκυβερνώντα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Δηλαδή ισχύει ό, τι είχα πει στο ταραχώδες υπουργικό Συμβούλιο και το επανέλαβα με πρόσφατες δηλώσεις μου: «Θα στηρίξω την κυβέρνηση μέχρι την τελευταία μέρα της συνταγματικής προθεσμίας της. Με την δεδηλωμένη αυτή πρόθεσή μου δεν κάνω στην άκρη για να διευκολύνω την απόπειρα επιστροφής εκείνων που κατάκλεψαν την Ελλάδα και ελπίζουν σε κουκουλώματα των ανομημάτων τους».