Σοκάρει και πάλι ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Α. Τσελέντης με αφορμή την κατάρρευση του κτιρίου στο Γκάζι το πρωί της Κυριακής.

Με μια ανάρτησή του στο προφίλ του στο Facebook, ο σεισμολόγος προειδοποιεί ότι τα ετοιμόρροπα κτίρια είναι εκατοντάδες και εκτοξεύει βολές τόσο εναντίον του υπουργού Υποδομών, Χ. Σπίρτζη, όσο και του προέδρου του ΟΑΣΠ, Ε. Λέκκα.

«Εκατοντάδες παλιά σπίτια κρέμονται πάνω από τα κεφάλια μας και "φου" να τους κάνεις, γκρεμίζονται», γράφει μεταξύ άλλων στην ανάρτησή του ο κ. Τσελέντης, ενώ αναφέρεται με ειρωνικό τρόπο στις διαβεβαιώσεις του ΟΑΣΠ για τη σεισμική θωράκιση της χώρας.

Όπως αναφέρει, ο ίδιος έχει επισημάνει πολλές φορές το ζήτημα των κτιρίων αυτών που καραδοκούν να πέσουν, θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, αλλά έχει συναντήσει αντιδράσεις.

Ανάμεσα σε αυτές κι ενός δημάρχου, ο οποίος του είχε πει πως αρκετά από τα ετοιμόρροπα αυτά κτίρια έχουν χαρακτηριστεί «αρχαιολογικά» και δεν μπορούν να κατεδαφιστούν, αποτελώντας έτσι δημόσιο κίνδυνο.

Ολόκληρη η ανάρτηση

Να τους πάρω εγώ μια βόλτα στην Αθήνα να τους δείξω ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ παλιά ΣΠΙΤΙΑ που κρέμονται πάνω από τα κεφάλια μας και φου να τους ΚΑΝΕΙΣ γκρεμίζονται.

Το θέμα το έχω αναδείξει πολλές φορές και σε ομιλίες μου και στα ΜΜΕ. Μια φορά συνέβη το εξής ανεκδιήγητο: ένας Δήμαρχος μου λέει είναι χαρακτηρισμένο Αρχαιολογικό! Ωραία του λέω πες στους δημότες σου ότι θα φάνε στο κεφάλι αρχαιολογικά κεραμίδια αυτά πονάνε λιγότερο. (Κινδυνολογώ πάλι κ. Λεκκα; ΕΜΠΡΟΣ στον εισαγγελέα).

Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν κ. Σπίρτζη».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από