Ένα επιβεβαιωμένο περιστατικό ασθενή με γρίπη Η1Ν1 φαίνεται πως νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας αυτή την ώρα, ενώ άλλα επτά περιστατικά νοσηλεύονται με τα ίδια συμπτώματα και θεωρούνται ύποπτα χωρίς όμως να έχουν ταυτοποιηθεί.

Όπως σημείωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής των δυο νοσοκομείων της πόλης Παναγιώτης Νάνος, το επιβεβαιωμένο περιστατικό που φέρει το στέλεχος Η1Ν1 είναι μια γυναίκα 52 ετών από την Λάρισα και η οποία νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου.

Στην ίδια ΜΕΘ νοσηλεύεται και ένας άνδρας 53 ετών που θεωρείται ύποπτο περιστατικό, καθώς έχει τα συμπτώματα της γρίπης Η1Ν1 αλλά δεν έχει ταυτοποιηθεί. Αντίστοιχα στο γενικό νοσοκομείο της πόλης και στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας νοσηλεύονται τρία άτομα τα οποία χαρακτηρίζονται ως ύποπτα περιστατικά και πρόκειται για έναν 50χρονο άνδρα από τον Βόλο, έναν 51χρονο άνδρα από τα Τρίκαλα και μια 47χρονη γυναίκα από τον νομό Λάρισας.

Επίσης, σύμφωνα με τον διοικητή, στο νοσοκομείο νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ τρία ανήλικα παιδιά ΡΟΜΑ από τον καταυλισμό των Τρικάλων και της Καρδίτσας και τα οποία θεωρούνται ύποπτα κρούσματα.

Ο διοικητής των νοσοκομείων Παναγιώτης Νάνος επεσήμανε μεταξύ άλλων πως καθημερινά στις εφημερίες των νοσοκομείων καταφθάνουν τουλάχιστον 30 – 35 περιστατικά που έχουν νοσήσει από γρίπη χωρίς βέβαια να σημαίνει πως φέρουν το στέλεχος Η1Ν1. Επίσης, ο διοικητής επεσήμανε την σημασία να λαμβάνονται μέτρα ατομικής προστασίας, υπερτονίζοντας την ανάγκη για τον εμβολιασμό των ατόμων που βρίσκονται στις ομάδες υψηλού κινδύνου.