Στην Αγιά Σοφιά ξεναγήθηκε ο έλληνας πρωθυπουργός  πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας συνοδευόμενος από τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, τον αν. υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο, τον υφ. Εξωτερικών Μ. Μπόλαρη και τη σύντροφό του Μπέτυ Μπαζιάνα.

Τον κ. Τσίπρα υποδεχθηκε ο εκπρόσωπος της τουρκικής Δημοκρατίας Ιμπραήμ Καλίν, ο οποίος συνόδευσε τον Έλληνα πρωθυπουργό στην ξενάγηση.

Ο κ. Τσίπρας αρνήθηκε να κάνει κάποια δήλωση, λέγοντας μόνο ότι είναι πολύ χαρούμενος που βρίσκεται σε ένα τόσο ιστορικό μέρος.

Λίγο μετά τις 11.00 ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Χάλκη, όπου θα ξεναγηθεί στη Θεολογική Σχολή (είναι ο πρώτος εν ενεργεία πρωθυπουργός της Ελλάδας που την επισκέπτεται) και θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Τη συγκίνηση και τη χαρά του για την επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Αγία Σοφία, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του στο Twitter, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «εδώ αισθάνεται κανείς το βάρος της ιστορίας».

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός ανέφερε στην ανάρτησή του: «Ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση κατά την επίσκεψη στην Αγία Σοφία, μνημείο του βυζαντινού πολιτισμού, της ορθοδοξίας και της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Εδώ αισθάνεται κανείς το βάρος της ιστορίας».

https://twitter.com/PrimeministerGR/status/1093071173288714241