Η Ναόμι Οσάκα είναι ήδη το... Next Best Thing του γυναικείου τένις. Η μόλις 21 ετών τενίστρια από την Ιαπωνία έχει κατακτήσει ήδη δύο γκραν σλαμ, το Αμερικανικό και το Αυστραλιανό όπεν, και από την προηγούμενη εβδομάδα είναι η πρώτη τενίστρια της Ασίας που κατάφερε να ανέβει στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης.

Αυτό που τώρα αποδεικνύεται είναι πως η Οσάκα δεν κερδίζει πόντους μόνο μέσα στα γήπεδα, καθώς εξελίσσεται σε μια αγαπημένη του τηλεοπτικού κοινού.

Σε όποιο κανάλι κι αν εμφανίζεται, τα «νούμερα» απογειώνονται και η ίδια, φροντίζει να απαντάει με εκπληκτικό χιούμορ στις ερωτήσεις που της κάνουν. Όπως σε μια από τις πιο δημοφιλείς εκπομπές της αμερικανικής τηλεόρασης στην πρωινή ζώνη, το «Good Μorning America», που, όταν ανέφερε πως μετά τον νικηφόρο τελικό της Μελβούρνης επικοινώνησε με την μητέρα της, την ρώτησαν τι της είπε και απάντησε με αφοπλιστικό τρόπο: «Ήταν θυμωμένη μαζί μου και με μάλωσε, γιατί ήταν αργά και δεν είχα πάει ακόμη για ύπνο».

Κάπου εκεί οι άνθρωποι του ABC είδαν την εκπομπή να φτάνει στα υψηλότερα νούμερα τηλεθέασης για τον μήνα Ιανουάριο. Και όσο οι εμφανίσεις της Οσάκα έχουν απήχηση στο κοινό που λατρεύει να την βλέπει, τόσο τα κανάλια τρέχουν από πίσω της και την αναζητούν.

Όμως η Οσάκα έχει γίνει λατρεμένη του κόσμου, κατ' αρχάς λόγω των σπουδαίων αρετών που ξεδιπλώνει ως τενίστρια. Οι ειδικοί μιλούν για ένα σπάνιο ταλέντο και φυσικά μόνο τυχαίο δεν είναι το ότι βρίσκεται ήδη στην κορυφή όλου του πλανήτη.

Ως εκ τούτου, ο κόσμος «καθηλώνεται» στους δέκτες του για να δει τους αγώνες της. Είναι ενδεικτικό πως η ιαπωνική τηλεόραση πέτυχε ρεκόρ τηλεθέασης στον τελικό του Αυστραλιανού όπεν, όταν περισσότεροι από 22,5 εκατομμύρια Ιάπωνες παρακολούθησαν την αναμέτρηση της Ναόμι Οσάκα με την Πέτρα Κβίτοβα.

Η μέση τηλεθέαση στην Ιαπωνία είναι 24% και την ώρα του τελικού έφτασε στο 45% και ο μέσος όρος στο 32,3%! Αλλά και μετά το τέλος του τελικού, ο κόσμος δεν έφυγε από τους δέκτες του. Στις δηλώσεις της Οσάκα αμέσως μετά την κατάκτηση του τροπαίου, το ποσοστό τηλεθέασης βρέθηκε στο 38,5%!