Βέβαιος ότι η πλειοψηφία των 151 θα φανεί στη Βουλή δηλώνει ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, αποκαλύπτοντας ότι στον ΣΥΡΙΖΑ μελετούν και το σενάριο προσχώρησης των έξι βουλευτών που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης.

Μιλώντας στον ρ/σ News 24/7 σημείωσε σχετικά με τον κανονισμό της Βουλής ότι «κάναμε αυτό που θεωρήσαμε δημοκρατικό καθήκον».

Ο υπουργός Επικρατείας πρόσθεσε ότι αυτό που ήθελε η κυβέρνηση ήταν να θέσει στα κόμματα το ζήτημα με τα προνόμια χρηματοδότησης, τηλεοπτικού χρόνου, χρόνου στη Βουλή κλπ. που έχουν τα κόμματα και οι πολιτικοί αρχηγοί. Όσον αφορά τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε πως θα εκφραστεί η διεύρυνση που επιδιώκει το κόμμα.

Αναφερόμενος στον πρώην κυβερνητικό εταίρο, Πάνο Καμμένο είπε πως ο πρωθυπουργός ήταν σαφής απέναντί του. «Πώς να κάνει αποδεκτές παραιτήσεις που δεν έχουν γίνει ποτέ; Να πάει σε αποπομπές;» αναρωτήθηκε ο κ. Βερναρδάκης και σημείωσε ότι αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, τότε ήταν που θα μιλούσαν για συναλλαγές στο κυβερνητικό διαζύγιο.

Στη συνέχεια ο υπουργός Επικρατείας τόνισε πως ο κ. Καμμένος μειοψήφησε στο ίδιο το κόμμα του: «Η Κουντουρά είναι μια πετυχημένη υπουργός, θα την αποπέμψει ο πρωθυπουργός χωρίς η ίδια να το θέλει;» είπε και μίλησε για άσφαιρα πυρά από τον πρώην υπουργό Άμυνας. «Αν έχει να πει κάτι ας το πει. Είναι δυνατόν να απειλεί τον Κοτζιά;» τόνισε και συνέχισε σχολιάζοντας την υπόθεση της… γκαζόζας. «Δεν υποτιμούμε ούτε λοιδορούμε τον Πάνο. Συνεργαστήκαμε έντιμα. Κινδυνεύει να πεσει όμως σε παραλήρημα, ξεφτιλίζοντας έναν βουλευτή».

Τέλος, ο Χριστόφορος Βερναρδάκης εξαπέλυσε επίθεση και κατά του Κινήματος Αλλαγής, λέγοντας πως «το εναπομείναν ΚΙΝΑΛ θα δυσκολευτεί να μπει και στη Βουλή, καθώς δεν έχει ουδεμία οριοθέτηση σε κανένα σοβαρό ζήτημα απέναντι στη ΝΔ» και το χαρακτήρισε ως κόμμα «υβρίδιο που βρίσκεται σε απόλυτη αναντιστοιχία με την σοσιαλ-δημοκρατία και που δεν έχει σχέση με το κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου».