Εικόνες ντροπής παρουσιάζει το Γενικό Νοσοκομείο του Κιλκίς  με σοβάδες  να πέφτουν δίπλα σε ασθενή όπως καταγγέλλουν το σωματείο εργαζομένων του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το περιστατικό σημειώθηκε τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 26 Ιανουαρίου, όταν κατέρρευσε η πλάκα ψευδοροφής σε τμήμα της Α πτέρυγας. Όπως αναφέρει το σωματείο, σοβάδες αποκολλήθηκαν και κατέρρευσαν και σε άλλα σημεία εντός και εκτός του νοσοκομείου.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι επισημαίνουν πως υπάρχουν και άλλα κτιριακά προβλήματα και τονίζουν πως «λόγω παλαιότητας των κτηρίων επιβάλλεται άμεσα έλεγχος στατικής επάρκειας».

Την ίδια ώρα, η ΠΟΕΔΗΝ έδωσε στην δημοσιότητα φωτογραφίες και βίντεο θέλοντας να δείξει την κτιριακή κατάσταση του Νοσοκομείου Κιλκίς, σημειώνοντας ότι ακόμα συνεχίζουν να πέφτουν σοφάδες.

«Επανειλημμένως έχουμε αναδείξει το ζήτημα το Σωματείο Εργαζομένων και η ΠΟΕΔΗΝ χωρίς να βρεθεί λύση. Καλούμε την κυβέρνηση να αποκαταστήσει τις κτιριακές φθορές πριν θρηνήσουμε θύματα» σημειώνει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.